Λίγο πριν οι πολιτικοί αρχηγοί καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να συζητήσουν τα σκληρά μέτρα που απαιτεί η Τρόικα, μια ακόμη αυστηρή προειδοποίηση έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή από Μέρκελ και Σαρκοζί. Μετά τη συνάντηση που είχαν οι δυό τους σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «το ελληνικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί μια και καλή», απειλώντας ότι σε περίπτωση που οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν με τα μέτρα, δεν θα χορηγηθούν νέα δάνεια στη χώρα.

 

Την ίδια στάση κράτησε και η Μέρκελ που διεμήνυσε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε δεν θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα στήριξης.

 

Από κοντά και ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ που μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι η Ελλάδα έχει υπερβεί τις προθεσμίες που της είχαν τεθεί και πως ήδη έπρεπε να είχαν τελειώσει οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών.

 

Ο εκπρόσωπος επέμεινε στην ανάγκη μείωσης του κατώτερου μισθού, αναφέροντας πως σε πολλές χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα.

 

Ο κύριος Αλφατάζ δυσαρεστήθηκε με τις απόψεις ότι η Ε.Ε εφαρμόζει «πολιτικές Τσαουσέσκου» στην Ελλάδα και σχολίασε ότι υπάρχουν προβλήματα ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Όταν δε κλήθηκε να σχολιάσει και δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη ότι οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το διέψευσε λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν εξετάζει τέτοια σχέδια.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr