7% δίνει στο ΠΑΣΟΚ νέα δημοσκόπηση!

7% δίνει στο ΠΑΣΟΚ νέα δημοσκόπηση! Facebook Twitter
0

Το ΠΑΣΟΚ ως τον Τιτανικό του πολιτικού  συστήματος, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας  Τothepoint την ώρα που στελέχη ερίζουν για την προεδρική καρέκλα και όλο και περισσότεροι εκδηλώνουν την πρόθεση τους να διαδεχτούν το Γιώργο Παπανδρέου. Η δημοσκόπηση που έγινε σε τυχαίο δείγμα 1.001 ατόμων και ήταν τηλεφωνική, διεξήχθη από τις 26-28 Ιανουαρίου και δίνει στο κάποτε κραταιό ΠΑΣΟΚ μόλις το 7% των ψήφων ενώ η απαξία και η αδιαφορία για τα τεκταινόμενα στην Ιπποκράτους καταγράφονται περισσότερο στην ερώτηση «ποιο πρόσωπο πιστεύετε ότι πρέπει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές». Στην ερώτηση αυτή το  51,4% απαντά κανένας και το 13,2% αδιαφορώ, ανεβάζοντας συνολικά το ποσοστό της απαξίας περίπου στο 65%. Ένα ποσοστό 10,7% προτιμά το «δεν ξέρω/δεν απαντώ» και τα ψίχουλα που μένουν από τις απαντήσεις μοιράζονται στους αγωνιούντες επίδοξους αρχηγούς ως εξής:  8,5% Βενιζέλος, 6% Λοβέρδος, 3,9% άλλος, 1,6% Παπανδρέου, 1,4% Χρυσοχοίδης,  1,3% Διαμαντοπούλου.

 

7% δίνει στο ΠΑΣΟΚ νέα δημοσκόπηση! Facebook Twitter

Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου προηγείται πάντως η ΝΔ με 18,6% και ακολουθούν ΚΚΕ  8,7%, ΣΥΡΙΖΑ 8,2%, Δημοκρατική Αριστερά το 7,5%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΛΑΟΣ 4,3%. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι παίρνουν 3,6% και η Χρυσή Αυγή 1,7%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 9% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι και πάλι πρώτο κόμμα αφού φτάνουν το 24,2% και το Άκυρο/Λευκό το 7,2%.

Ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις, που δείχνουν την κούραση και απαξία του κόσμου  στην ερώτηση «Εσείς τι περιμένετε να κάνει η νέα κυβέρνηση που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα;».  Δεν περιμένω τίποτα απαντά το 32,3%, καταπολέμηση ανεργίας το 10,8%, αύξηση μισθών/συντάξεων το 8,2%, μείωση φόρων το 6,6%, ανάπτυξη το 5,3% και αντίσταση στο ΔΝΤ το 4,3%

Ο κύριος Παπαδήμος βλέπει το άστρο της κυβέρνησης του να σβήνει νωρίς καθώς στην ερώτηση για την αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης μέχρι σήμερα το 55,4% απαντά αρνητικά (από 32,4% το Δεκέμβριο) και μόλις το 16,7% θετικά (από 24,9% το Δεκέμβριο).

Στην ερώτηση «πότε θα θέλατε να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές» το 30,1% απαντά το συντομότερο δυνατό, το 16,7% αδιαφορώ, το 16,8% όταν λήξει η θητεία της σημερινής Βουλής, το 15,4% μέχρι το Πάσχα, το 8,6% στα τέλη του 2012, το 5,3% όχι μετά το καλοκαίρι και το 2,2%, όταν είναι καλύτερο για τη χώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM