«Καρφί» προς το Βερολίνο από τον Πρωθυπουργό σε συνέντευξη του που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Ελλάδα θέλει την αποστολή 500 Γερμανών εφοριακών για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή (όπως είχε προτείνει ο Σόιμπλε στον Βαρουφάκη), ο κ. Τσίπρας απαντά: «Θα πρέπει να μας στείλει 5.000 αν θέλει να μας βοηθήσει με τη φοροδιαφυγή. Και καθώς θα το κάνει αυτό, η Γερμανική κυβέρνηση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε το σκάνδαλο διαφθοράς της Siemens».

 

Ακόμη σε ερώτηση για την Task Force ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παρουσία του κ. Χορτς Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα ενώ σε ερώτηση για της κυρώσεις στη Ρωσία δηλώνει την αντίθεση του χαρακτηρίζοντας τες «υποκριτικές». Όπως λέει, αν ήταν έτσι, κυρώσεις θα έπρεπε να επιβληθούν και στις χώρες όπου έχουν τα χρήματα τους οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι.

 

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα ζητήσει χρηματοδότηση από τη Ρωσία ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι «για την ώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο μια ευρωπαϊκή λύση. Εμείς ως χώρα ανήκουμε στην ευρωζώνη. Θα ήταν λάθος να θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την πολιτική ενότητα. Γνωρίζουμε πλήρως το γεωπολιτικό ρόλο κλειδί που έχει η Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να αποτελούμε μια σταθερά σε μια ευαίσθητη περιοχή».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr