LIVE!

Τσίπρας προς Γερμανούς: Στείλτε μας εφοριακούς να ψάξουμε και το σκάνδαλο της Siemens

Τσίπρας προς Γερμανούς: Στείλτε μας εφοριακούς να ψάξουμε και το σκάνδαλο της Siemens Facebook Twitter
22

«Καρφί» προς το Βερολίνο από τον Πρωθυπουργό σε συνέντευξη του που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Ελλάδα θέλει την αποστολή 500 Γερμανών εφοριακών για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή (όπως είχε προτείνει ο Σόιμπλε στον Βαρουφάκη), ο κ. Τσίπρας απαντά: «Θα πρέπει να μας στείλει 5.000 αν θέλει να μας βοηθήσει με τη φοροδιαφυγή. Και καθώς θα το κάνει αυτό, η Γερμανική κυβέρνηση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε το σκάνδαλο διαφθοράς της Siemens».

Ακόμη σε ερώτηση για την Task Force ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παρουσία του κ. Χορτς Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα ενώ σε ερώτηση για της κυρώσεις στη Ρωσία δηλώνει την αντίθεση του χαρακτηρίζοντας τες «υποκριτικές». Όπως λέει, αν ήταν έτσι, κυρώσεις θα έπρεπε να επιβληθούν και στις χώρες όπου έχουν τα χρήματα τους οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι.

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα ζητήσει χρηματοδότηση από τη Ρωσία ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι «για την ώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο μια ευρωπαϊκή λύση. Εμείς ως χώρα ανήκουμε στην ευρωζώνη. Θα ήταν λάθος να θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την πολιτική ενότητα. Γνωρίζουμε πλήρως το γεωπολιτικό ρόλο κλειδί που έχει η Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να αποτελούμε μια σταθερά σε μια ευαίσθητη περιοχή».

22

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM