Σε απολογία καλείται εντός 10 ημερών από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια.

 

Ο δήμαρχος καλείται να απαντήσει γραπτώς για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια, επειδή εκμίσθωσε την έκταση στον επιχειρηματία του λούνα πάρκ  χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχει κατατεθεί φάκελος που να αναφέρεται στα μέτρα ασφαλείας. Επίσης καλείται να απολογηθεί επειδή γνώριζε την εγκατάσταση και επέτρεψε τη λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

 

Καλείται επίσης να απαντήσει γιατί δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ, ενώ το συμβόλαιο εκμίσθωσης είχε λήξει από τον Φεβρουάριο 2014.

 

Εάν ο κ. Κορτζίδης δεν απολογηθεί, του επιβάλλεται η προβλεπόμενη ποινή που είναι αργία.

 

Ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε τρείς ημέρες μετά το τραγικό συμβάν με το θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του είχε στρέψει τα πυρά του σε όσους «επιχείρησαν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός» για να τον «βγάλουν από την μέση».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr