Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει την απαγόρευση συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κάνοντας λόγο για απόφαση «βλακώδη, αχρείαστη και προβοκατόρικη».

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού για το θέμα, ανέφερε ότι «μίλησε δήθεν ενωτικά απέναντι στον διχασμό που ο ίδιος δημιούργησε» και κάλεσε τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, αλλά και να μην μετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο φέτος.

 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, ενώ γνωρίζει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δείξει μέγιστη υπευθυνότητα 8 μήνες, χωρίς κανένα λόγο «αποφάσισε όχι το δρόμο του διαλόγου, όχι να συνεννοηθεί μαζί μας, αλλά με το αποφασίζουμε και διατάζουμε, μία αντισυνταγματική διάταξη για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες. Ήταν δεδομένο ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να θέσει σε δεύτερη μοίρα την προστασία της δημόσιας Υγείας, αλλά αυτή η απόφαση ήταν βλακώδης, αχρείαστη και προβοκατόρικη. Και το λέω με όλη την επίγνωση του όρου».

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι επικοινώνησε με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για εκφράσει τη βαθιά ανησυχία του «σε σχέση με την απόπειρα κλιμάκωσης της όξυνσης, μιας τεχνητής έντασης από την πλευρά της κυβέρνησης με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Νομίζω ότι και οι τέσσερις συμμερίζονται αυτήν την ανησυχία».

 

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα βγήκε να κάνει μια δήλωση μιλώντας δήθεν ενωτικά, απέναντι στο διχασμό που ο ίδιος όμως δημιούργησε. Για ακόμη μία φορά προανήγγειλε τη θέση και τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας και μας κάλεσε να πάμε έξι αρχηγοί και η Πρόεδρος, επτά, να καταθέσουμε λουλούδια, παραβιάζοντας δηλαδή την ίδια τη διάταξη που ο ίδιος ανακοίνωσε χθες», είπε αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού.

 

Δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό και αδυναμία, ο κ. Τσίπρας συνέχισε: «Εμείς για ακόμη μία φορά τον καλούμε να αποσύρει αυτή την αντισυνταγματική διάταξη. Καλούμε επίσης τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα τους καλούμε να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας Υγείας».

 

Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τη δημόσια Υγεία, συνέχισε ο κ. Τσίπρας «αλλά είναι και υποχρέωσή μας να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και να μην αφήσουμε να μπει σε καραντίνα και η Δημοκρατία», πρόσθεσε.

 

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αύριο το κόμμα δεν θα βρεθεί στον χώρο του Πολυτεχνείου για πρώτη φορά «Γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια όαση και μία έξαρση ελευθερίας. Και δεν μπορεί 47 χρόνια μετά να γιορτάζεται σε ένα στρατόπεδο καταστολής με την παρουσία εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανδρών των ΜΑΤ». Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, «θα τιμήσει τους νεκρούς, με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας αλλά και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973 στο χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ, σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης». Επίσης, σε κάθε νομό πενταμελής αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στεφάνι τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, για να τιμήσει τους νεκρούς.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr