Παναγιωτόπουλος: Λίγο πάνω από 20 τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις - Κρίσιμος ο Απρίλιος

Παναγιωτόπουλος: Λίγο πάνω από 20 τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις - Κρίσιμος ο Απρίλιος Facebook Twitter
0

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, καθώς «τα διαπιστωμένα κρούσματα είναι λίγο περισσότερα από 20 σε μία κοινότητα που αποτελείται από 120.000 στελέχη των ΕΔ και στρατεύσιμους».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει με κάθε τρόπο να λειτουργούν κι εμείς οφείλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας. «Γίνεται λόγος για αξιωματικούς που μπαινοβγαίνουν», ανέφερε ο κύριος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι όλοι έχουν λάβει σαφείς οδηγίες που τηρούν ευλαβικά.

Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για τον έλεγχο της διάδοσης του κορωνοϊού, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να σπαταληθεί η προσπάθεια».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται για τη μείωση του συνωστισμού αναβάλλεται η κατάταξη των στρατευσίμων που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου.

Οι υπόχρεοι θητείας θα παρουσιαστούν το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΓΕΕΘΑ, ενώ σχετικά με την αναστολή αδειών τόνισε ότι το διάστημα που χάνεται τώρα, θα αφαιρεθεί στο τέλος της θητείας η οποία έτσι θα λήξει νωρίτερα.

Τέλος αναφέρθηκε και στα στελέχη των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία παραμένουν έγκλειστα στις Σχολές. Όπως είπε, το μέτρο θα συνεχίσει να ισχύει στο πλαίσιο του περιορισμού των μετακινήσεων που εφαρμόζεται από τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM