Γεωργιάδης: Μπαίνει πλαφόν στα αντισηπτικά -Τρία ανά καρότσι

Γεωργιάδης: Μπαίνει πλαφόν στα αντισηπτικά -Τρία ανά καρότσι Facebook Twitter
Πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
3

Ανώτατο όριο αγοράς για αντισηπτικά ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να μην εξαντληθούν πρόσκαιρα τα αποθέματα λόγω του κορωνοϊού.

«Θεσπίζουμε πλαφόν, τρία αντισηπτικά ανά καρότσι», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, από σούπερ μάρκετ στη Χαλκηδόνα που επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή την εφαρμογή των νέων μέτρων για περιορισμένη είσοδο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι έως την Πέμπτη αναμένεται η νέα τροφοδοσία σε αντισηπτικά, ενώ σημείωσε ότι αντίστοιχο μέτρο για πλαφόν έχουν ήδη λάβει μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η σχετική ρύθμιση αναμένεται ότι θα περιλαμβάνεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί έως σήμερα ‪το βράδυ‬.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε κάθε λίγο στο σούπερ μάρκετ, μη συνωστίζεστε, ας βάλουμε όλοι λίγο πλάτη», τόνισε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Είσοδος στα σούπερ μάρκετ με κάρτα

Προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, που δημιουργεί κινδύνους για μετάδοση του κορωνοϊού, από σήμερα η είσοδος στα σούπερ μάρκετ γίνεται με κάρτα με αριθμό προτεραιότητας.

«Όποιος μπαίνει παίρνει κάρτα με τον αριθμό του. Όταν θα τελειώνει τα ψώνια θα την παραδίδει πίσω και αφότου την απολυμαίνουν θα την παραδίδουν στον επόμενο πελάτη. Με αυτό το σύστημα ελέγχουμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων», δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.

Με δεδομένο πως σε καθέναν αναλογούν δέκα τετραγωνικά μέτρα, θα γίνονται συστάσεις για απόσταση δυο μέτρων ανά πελάτη, σημείωσε ακόμη. Επίσης, από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

«Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορωνοϊού», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τους ανοικτούς ναούς απάντησε: «Πιστεύω ότι και η εκκλησία θα κάνει αυτό που πρέπει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλουμε πλάτη».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Καλά κάνουν. Νισάφι πια το άδειασμα των ραφιών, έλεος λές και έρχεται Κατοχή. Παρομοίως και με το χαρτί υγείας και τα ζυμαρικά. Κανονικά για όλα τα βασικά προιοντα μέχρι 3-4 τη φορά να επιτρέπεται διότι πολύ απλά δεν προλαβαίνουν οι μεταφορικές να εφοδιάζουν τα σουπερμαρκετ τόσο γρήγορα. Δεν γίνεται να γεμίζεις τα ράφια το πρωι και μία ώρα αργότερα ναχουν αδειάσει. Όσο ναναι θα χρειαστούν 2-3 μέρες να ξαναφέρουν τόσα πράγματα. Ούτε πόλεμο να είχαμε... Βέβαια δεν συμβαίνει μόνο Ελλάδα να πω αυτό αλλά σε όλη την Ευρώπη σχεδόν, δεν αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα. Που στο καλό θα καταναλώσουν τόσο πολύ αντισηπτικό, μου λέτε???Εδώ εμείς τρία άτομα, ένα μισόλιτρο που έτυχε να είχαμε σπίτι και εδώ και 2 εβδομάδες, ακόμα να τελειώσει. Αυτοί πάνε και παίρνουν λες και θα χρειαστεί επί ένα ολόκληρο έτος να βάζουν κάθε μέρα 10 φορές στα χέρια τους (ενώ ξέρω γω δεν βγήκαν καν έξω ώστε να έχουν κολλήσει τίποτα).
Σωστή απόφαση.Το πρωί που υπήρχε ζωντανή μετάδοση με τον Γεωργιάδη στο Σ/Μ, τα γεμάτα πριν τις 8.00΄ράφια με αντισηπτικά, άδειασαν σε 5 λεπτά, αφού π.χ. κάποιοι πήραν 20-30 λοσιόν οινοπνεύματος ο καθένας ! ...