Από 1η Ιανουαρίου 2014 θα θεσπιστεί ο ειναίος φόρος για την περιουσία, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής από τις Βρυξέλλες. "Είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση ότι θα καταργηθούν όλοι οι άλλοι φόροι της τελευταίας τριετίας και ότι θα θεσπιστεί ένας ενιαίος φόρος για την περιουσία. Αυτό θα ισχύσει από 1 /1/ 2014", δήλωσε ο κ. Σαμαράς σχολιάζοντας το θέμα του "χαρατσιού", ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εισπράττεται και πάλι μέσω της ΔΕΗ.

 

Αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα και τα περί εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως "δεν υπάρχει αδιέξοδο στην καταβολή της δόσης του Μαρτίου", και τόνισε πως "η ίδια η τρόικα ανακοίνωσε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για την εκταμίευση της δόσης και ότι δεν χρειάζεται η παρουσία της για την εκταμίευση της δόσης...Υπάρχει συζήτηση για μια σειρά από θέματα, ωστόσο σε αυτά τα θέματα είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία".

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε παράλληλα ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του, ένας ανασχηματισμός, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

 

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε, τέλος, ο κ. Σαμαράς σε ό,τι αφορά στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας πως "επίορκοι, όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία και οι κοινώς λεγόμενοι «κοπανατζήδες» θα απομακρυνθούν γιατί τους πληρώνει ο φορολογούμενος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και κρατούν εκτός ανθρώπους άξιους που έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ>

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr