Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια

Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, διεμήνυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της για τον ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει το κόμμα την επόμενη μέρα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

«Είμαστε δύναμη ομαλότητας, σταθερότητας. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια. Θα είμαστε εκεί για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, για να διεκδικήσουμε την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα και να φύγει η θηλιά από το λαιμό του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα υπερπλεονάσματα και το υπερταμείο», τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο πρωί στο ΟΡΕΝ TV.

Υπενθύμισε ότι «η ΝΔ δε λέει κουβέντα για την αλλαγή του ρόλου του Υπερταμείου και δε λέει αν άμεσα θα διεκδικήσει την αλλαγή του στόχου για τα υπερπλεονάσματα, που από το 3,5% πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στο 2%».

Ακόμα η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι χρειάζεται να υπάρξει επαρκής πλειοψηφία στη Βουλή για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

«Λέτε θα αφήσετε να πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική, με πολιτική αστάθεια που αυτό και αν διώχνει τους επενδυτές και άρα η ανάπτυξη απομακρύνεται ακόμα περισσότερο; Όσοι τα λένε όμως δεν εξηγούν ότι για να αλλάξει μία και έξω ο εκλογικός νόμος απαιτούνται 200 ψήφοι. Γι' αυτό ζητούμε από το ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε στη βάση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού. Πρώτα πρέπει να ακουστεί η ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας η Φώφη Γεννηματά είπε ότι παραμένει η θέση της πως το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει όνομα από τον προοδευτικό χώρο. Όταν ρωτήθηκε για το όνομα απάντησε: «Προφανώς όχι τώρα, στην ώρα του».

Σχετικά με το debate υποστήριξε ότι είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε κανένα debate, σίγουρα δεν ήθελε με όλους τους αρχηγούς γιατί δεν έχει αφήγημα. «Μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ είναι ολοφάνερο ότι τα στοιχεία της οικονομίας το 2004-2009 είχαν παραποιηθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή. Και με την αμετάκλητη αθώωση του κ. Γεωργίου είναι ολοφάνερο ότι δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια, για την εκτόξευση του χρέους και του ελλείμματος και το μεγάλο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με τις έρευνες για το σκάνδαλο Νοvartis ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής θέλει δικαιοσύνη που θα κάνει το έργο της. «Δεν είναι προσπάθεια της ΝΔ, είναι δουλειά της δικαιοσύνης να αποδειχθεί τι συνέβη, ποιοι είναι οι σκευωροί και οφείλει η δικαιοσύνη να ερευνήσει και στη Βουλή εκεί θα είμαστε, να αξιολογήσουμε το φάκελο να βγάλουμε συμπέρασμα.»

Χαρακτήρισε κρεσέντο υποκρισίας και θράσους την αναφορά του κ. Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου τονίζοντας: « Όταν προσπαθείς να διεμβολίσεις την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν προσπαθείς να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησε το '89 μαζί με τη ΝΔ, όταν ξεπλένεις τις ευθύνες της ΝΔ, θέλει θράσος για να αναφέρεσαι σε αυτό. Λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει. Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να εμπιστευτούν το Κίνημα Αλλαγής.

Η λογική μπορεί να επιστρέψει σε αυτή τη χώρα με τη ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν χρειάζεται την επόμενη ημέρα των εκλογών να έχουμε μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ, που θα έρθει να αμφισβητήσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, ούτε να έχουμε απέναντι έναν ισχυρό λαϊκιστικό αντιπολιτευτικό πόλο, τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας. Είναι κρίσιμη ψήφος. Το δίλημμα είναι ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ