Στην Εισαγγελία Αθηνών για περαιτέρω διερεύνηση στέλνει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιχνίων τις καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου από το βήμα της βουλής αναφορικά με το νέο πλαίσιο για τις παιγνιομηχανές VLTs.

 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων αποφάσισε ομόφωνα την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διερεύνηση καταγγελίας του βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδου και ειδικότερα τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Αθηνών, των πρακτικών της ΜΓ΄ Συνεδρίασης της Βουλής (08/12/2016) σχετικά με την εν λόγω καταγγελία, ώστε αυτή να διερευνηθεί αρμοδίως.

 

Σε ομιλία του στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος είχε ζητήσει την απόσυρση του νέου κανονιστικού πλαισίου για τα τυχερά παιχνίδια τονίζοντας πως αποτελεί ρύθμιση διαφθοράς και προϊόν «εξαγοράς», μετατρέποντας τη χώρα σε καζίνο.

 

«Εξαγοράστηκε. Οχι από εσάς. Δεν υπάρχει άνθρωπος των θεσμών που να είναι στην Ανεξάρτητη Αρχή για τα τυχερά παίγνια που να έκανε αυτή την ρύθμιση χωρίς να έχει εξαγοραστεί. Η υπουργία σας δεν πρέπει να έχει τέτοια. Πρέπει να το δείτε», τόνισε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός.

 

«Εκπονήθηκε και βγήκε σε ΦΕΚ το νέο κανονιστικό πλαίσιο τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια) Αυτή η σύμβαση του ΟΠΑΠ του 2013 περιελάμβανε και αυτό το παιχνίδι που εσείς καταγγέλλατε. Οι όροι που διαμορφώθηκαν επί των ημερών μας ήταν περιοριστικοί και προστατευτικοί για τους ανθρώπους - να μπει όριο για τις ώρες που θα παίζει κάποιος, να υπάρχει κάρτα με το ΑΦΜ του πάνω κ.α. Ηρθατε να τα καταργήσετε αυτά. Η υπουργός σας, είπε ότι δεν υπάρχει θέμα. Εγώ σας τα καταθέτω για να δείτε τα άρθρα του», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr