Την είσοδο 10 κομμάτων στη βουλή δείχνει δημοσκόπηση της Pulse RC που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ποντίκι». Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ αλλά και την είσοδο της «Χρυσής Αυγής» στο κοινοβούλιο μετά την αναγωγή της πρόθεσης ψήφου, με 8 βουλευτές.

10 κόμματα στη βουλή (και μαζί η Χρυσή Αυγή)

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 19% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 9,5%, ΚΚΕ 9%, 8,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, 8% η "Δημοκρατική Αριστερά", 4% το ΛΑΟΣ, 2,5% για τους "Οικολόγους - Πράσινους", 2% για τη "Δημοκρατική Συμμαχία", 2% για το "Άρμα Πολιτών", 2% για τη "Χρυσή Αυγή" ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 4% που ψηφίζει κάποιο άλλο κόμμα.

Στο 19,5% είναι το λευκό και η αποχή ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 10%.

Μετά την αναγωγή των αποτελεσμάτων προκύπτουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 27%, ΠΑΣΟΚ 13,5%, , ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, "Δημοκρατική Αριστερά" 11,5%, ΛΑΟΣ 5,5%, , "Οικολόγοι - Πράσινοι" 3,5%, "Δημοκρατική Συμμαχία" 3%, "Άρμα Πολιτών" 3%, "Χρυσή Αυγή" 3% και "άλλο κόμμα" 5,5%.
10 κόμματα στη βουλή (και μαζί η Χρυσή Αυγή)

Με βάση τα δηµοσκοπικά δεδοµένα, 3 στους 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τους 160 που εξελέγησαν το 2009, θα βρεθούν εκτός Βουλής µετά τις επόµενες εκλογές καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει μόλις 38 βουλευτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκλέγει έναν στην Α’ Αθηνών και μόλις 5 στην κάποτε πιο δυνατή περιφέρεια του τη Β’ Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr