Η Lidl Ελλάς έχει αποσύρει οριστικά τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης

Η Lidl Ελλάς έχει αποσύρει οριστικά τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης Facebook Twitter
2

ADVERTORIAL

H Lidl Ελλάς, με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος ανακοίνωσε πως είναι ευπρόσδεκτες όλες οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, ακόμα και από ανταγωνιστές. Γιατί για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα σούπερ μάρκετ, για να συνεχίσει ο κόσμος να ψωνίζει, θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ο πλανήτης. Και για να υπάρχει ο πλανήτης μας, θα πρέπει να προστατευτεί.


Μία μέρα τον χρόνο δεν αρκεί για να προστατευτεί το περιβάλλον, γι' αυτό και η Lidl Ελλάς προχωράει, κάθε μέρα, σε δράσεις και πρακτικές που θα φέρουν ένα ακόμα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον και για όλους.


Εδώ και έναν χρόνο η Lidl Ελλάς έχει αποσύρει οριστικά τις πλαστικές σακούλες µιας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήµατά της και τις έχει αντικαταστήσει µε µια νέα σακούλα πολλαπλών χρήσεων, ανθεκτικότερη, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωμένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιµη και στην οποία µπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών.


Εκτός από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας µιας χρήσης, η εταιρεία μείωσε το πάχος στα πλαστικά µπουκάλια αναψυκτικού και το πλαστικό περίβλημα του χαρτιού υγείας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση συνολικά πάνω από 1.300 τόνους πλαστικού. Η εταιρεία εξάλλου έχει ανακοινώσει στην κατάργηση των πλαστικών µίας χρήσης (όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, µαχαιροπίρουνα και µπατονέτες) έως το τέλος του 2019 ενώ έχει δεσμευτεί μέχρι το 2025 στην περαιτέρω µείωση του πλαστικού κατά 20% και στην 100% αποκλειστική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της.


H Lidl Ελλάς λειτουργεί επίσης κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε καταστήματά της από το 2016, ενώ στηρίζει ως αποκλειστικός χορηγός τα 2 πρώτα πανευρωπαϊκά «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στην Αθήνα και στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.


Είναι στο χέρι όλων να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινώντας από κάτι απλό. Χρησιμοποιώντας δηλαδή για αρχή σακούλα πολλαπλών χρήσεων.


#ligoteroplastiko #apotalidl

 

Η Lidl Ελλάς έχει αποσύρει οριστικά τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης Facebook Twitter

Περιβάλλον
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ