Η γυναίκα που αγαπούν οι καρχαρίες

0

H Cristina Zenato πριν από 22 χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή της στην Ιταλία, για να κάνει αυτό που αγαπούσε περισσότερο στη ζωή: υποβρύχιες καταδύσεις, εξερεύνηση σπηλαίων και εκστρατεία διάσωσης ενός από τα πιο επικίνδυνα είδη της θαλάσσιας ζωής, του καρχαρία. 

Σήμερα, η εμπειρία της με τους καρχαρίες διδάσκεται σε σχολές ωκεανολόγων, τις οποίες πολύ συχνά επισκέπτεται ως βασική ομιλήτρια. Πιστεύει ακράδαντα κάτι που ο περισσότερος κόσμος ούτε να διανοηθεί μπορεί. Ότι οι καρχαρίες έχουν μια ευαίσθητη πλευρά, που, όμως επιλέγουν πού θα αποκαλύψουν. 

Η γυναίκα που αγαπούν οι καρχαρίες Facebook Twitter
 

Τα ταξίδια και οι εξερευνήσεις της ανά τους ωκεανούς του πλανήτη, εκτός από πολύτιμο υλικό για τους επιστήμονες έχουν προσφέρει μία σειρά από εντυπωσιακές εικόνες για τη σχέση που έχει αναπτύξει με αυτό το θανάσιμο είδος. 

«Λατρεύω το ότι στον βυθό υπάρχει μία ήρεμη βαβούρα. Είναι η πιο ήρεμη στιγμή της ημέρας μου. Τα μωρά μου είναι καρχαρίες της Καραϊβικής. Λατρεύω να παρατηρώ τις συμπεριφορές τους και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Μου παρουσιάζονται με όλες τις διαφορές και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, ακριβώς όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους.

Η γυναίκα που αγαπούν οι καρχαρίες Facebook Twitter
 

Άλλοι είναι πιο διεκδικητικοί, πιο κυρίαρχοι μέσα στην αγέλη, κάποιοι είναι ντροπαλοί, αλλά κάθε φορά που καταλήγω με κάποιον στα γόνατά μου, κάθε φορά που χαϊδεύω τη λεία επιφάνεια του σώματός τους, δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη στιγμή μέσα στη μέρα μου που να συγκρίνεται μ' αυτό που ζω εκείνη τη στιγμή».

Όπως λέει δεν μπορεί να αναγκάσει ένα τέτοιου μεγέθους πλάσμα να την πλησιάσει, να την αφήσει να το ακουμπήσει, να την αποδεχθεί. Αυτό που συμβαίνει με εκείνην και τους καρχαρίες στα βάθη των ωκεανών είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο, μια σχέση χτισμένη πάνω στην κατανόηση και τον σεβασμό του με τι πραγματικά έχει να κάνει. 

Η γυναίκα που αγαπούν οι καρχαρίες Facebook Twitter
 

Η φιλοσοφία της λέει ότι πρέπει να αλλάξει συνολικά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους καρχαρίες, αν θέλουν να τους σώσουν. Πιστεύει ακράδαντα ότι μεταφέρει ένα μήνυμα που αν φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους, τότε η σωτηρία των ωκεανών δεν θα αποτελεί ουτοπία... 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδί κοιτάζει ενυδρείο.

Περιβάλλον / Στην Ελλάδα το πρώτο και μεγαλύτερο ιδιωτικό ερευνητικό ενυδρείο στα Βαλκάνια

Θα φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ψάρια σε 700.000 λίτρα νερού. Ο χώρος θα μπορεί να είναι επισκέψιμος κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ θα γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ