Η φωτογραφία μιας μικρής φώκιας με ένα γυάλινο μπουκάλι Starbucks στο στόμα έχει κάνει τους επιστήμονες να ανησυχούν, προειδοποιώντας για τους κινδύνους των απορριμμάτων στη θάλασσα.

 

Το στιγμιότυπο τραβήχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο καταφύγιο Donna Nook του Λινκολνσάιρ της Αγγλίας από τον φωτογράφο Dan Thurling και έκτοτε κάνει τον γύρο του ίντερνετ.

 

Το Lincolnshire Wildlife Trust λέει πως η εικόνα δείχνει «τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στις γκρι φώκιες και άλλα είδη θαλάσσιας ζωής», με τα Starbucks από την πλευρά τους να συμφωνούν με το ίδρυμα σε συνεργασία σχετικά με την προστασία της περιοχής. 

 

Αυτό το μωρό φώκια που παίζει με ένα γυάλινο μπουκάλι έχει ανησυχήσει πολύ τους επιστήμονες

 

«Τα απορρίμματα στις θάλασσες είναι εθνικό ζήτημα γι' αυτό και τα ιδρύματα προστασίας άγριας ζωής καλούν την κυβέρνηση να προστατεύσει καλύτερα το θαλάσσιο περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

 

Όπως εξηγεί, παρά τους τακτικούς καθαρισμούς στις ακτές του Λινκολνσάιρ, τα σκουπίδια που ξεβράζονται συνεχώς συνιστούν τεράστια απειλή. 

 

Εκπρόσωπος των Starbucks ανέφερε πως τους θλίβει βαθιά η εικόνα. «Στα Starbucks η μείωση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης και ενθαρρύνοντας την επαναχρησιμοποίηση, είναι κάτι που στηρίζουμε με πάθος», πρόσθεσε.

 

Το καταφύγιο άγριας ζωής ανέφερε επίσης πως αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τα πεταμένα δίχτυα και παιχνίδια όπως το φρίσμπι, τα οποία πιάνονται συνεχώς γύρω στον λαιμό από τις φώκιες. 

 

 

Με πληροφορίες από BBC