Σεισμός στην Κεφαλονιά

Σε νέο σπίτι η Σάντρα: Ο ουρακοτάγκος που απέκτησε νομικά δικαιώματα ανθρώπου δε ζει πια σε φυλακή

Σε νέο σπίτι η Σάντρα: Ο ουρακοτάγκος που απέκτησε νομικά δικαιώματα ανθρώπου δε ζει πια σε φυλακή Facebook Twitter
0

Η Σάντρα, ο 33χρονος ουρακοτάγκος ο οποίος έζησε για πολλά χρόνια σε ζωολογικό κήπο της Αργεντινής, μετακόμισε σε αμερικανικό καταφύγιο ζώων, έχοντας κερδίσει κάποια νομικά δικαιώματα ίδια με αυτά των ανθρώπων.

Η Patti Ragan, διευθύντρια του Κέντρου για τους Μεγάλους Πιθήκους στην Wauchula, δήλωσε ότι η Σάντρα είναι «πολύ γλυκιά και περιπετειώδης» και προσαρμόζεται στο νέο της σπίτι. Γεννήθηκε στη Γερμανία και πέρασε σχεδόν 25 χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Μπουένος Άιρες πριν φτάσει στη Φλόριντα στις 5 Νοεμβρίου.

«Ήταν ντροπαλή όταν έφτασε για πρώτη φορά, αλλά μόλις είδε τις κούνιες, τα παιχνίδια και τις περιοχές με χόρτο στο νέο της σπίτι, βγήκε για να εξερευνήσει. Προσαρμόζεται καλά στο νέο περιβάλλον και τη ζωή με τους άλλους μεγάλους πιθήκους στο κέντρο», είπε και πρόσθεσε πως «Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια που η Σάντρα συνάντησε άλλους ουρακοτάγκους».

Η απόφαση ορόσημο για τα δικαιώματα της Σάντρα πάρθηκε το 2015 από μια δικαστή που αποφάσισε πως το ζώο έχει δικαίωμα σε ορισμένα νόμιμα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι άνθρωποι και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. «Με την απόφαση αυτή ήθελα να πω στην κοινωνία κάτι νέο, ότι τα ζώα είναι όντα που αισθάνονται και ότι το πρώτο δικαίωμά τους είναι η υποχρέωσή μας να τα σεβαστούμε», δήλωσε η δικαστής Elena Liberatori στο Associated Press.

Αλλά χωρίς μια σαφή εναλλακτική λύση, η Sandra παρέμεινε στο παλαιό ζωολογικό κήπο, ο οποίος έκλεισε το 2016, μέχρι να φύγει για τις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ήταν σε καραντίνα για ένα μήνα σε ζωολογικό κήπο στο Κάνσας πριν φτάσει στη Φλόριντα. Πλέον απολαμβάνει τη ζωή σε ένα καταφύγιο ιδανικό που δεν θυμίζει σε τίποτα το περιβάλλον στο οποίο έζησε μόνη για πολλά χρόνια.

Περιβάλλον
0

Σεισμός στην Κεφαλονιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Τα πλοία εκτρέπουν την πορεία τους και εκπέμπουν διοξείδιο άνθρακα όσο 9 εκατ. αυτοκίνητα

Περιβάλλον / Ερυθρά Θάλασσα: Τα πλοία εκτρέπουν την πορεία τους και εκπέμπουν διοξείδιο άνθρακα όσο 9 εκατ. αυτοκίνητα

Αντί να περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου, εκατοντάδες πλοία από τα μέσα Δεκεμβρίου πλέουν γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Νότιας Αφρικής
NEWSROOM