Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί φωτογράφο πως της επιτέθηκε σεξουαλικά μετά από γυμνή φωτογράφιση

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί φωτογράφο πως της επιτέθηκε σεξουαλικά μετά από γυμνή φωτογράφιση Facebook Twitter
0

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι έγραψε ένα άρθρο για το New York Magazine, κατηγορώντας τον φωτογράφο Τζόναθαν Λέντερ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά μετά από μια γυμνή φωτογράφιση το 2012. 

Το 29χρονο μοντέλο περιγράφει πως ταξίδεψε στο σπίτι του Λέντερ στη Νέα Υόρκη για μια «άνευ αμοιβής» φωτογράφιση, κατά την διάρκεια της οποίας πόζαρε με εσώρουχα αλλά και γυμνή, κατόπιν οδηγιών του πρώην ατζέντη της. 

  

Η Ραταϊκόφσκι, που λέει πως ήταν «πολύ, πολύ μεθυσμένη» έχοντας πιει προηγουμένως κρασί με τον Λέντερ, καταγγέλλει ότι ο φωτογράφος «έβαλε τα δάχτυλά του μέσα της» χωρίς την συγκατάθεσή της, ενώ οι δυο τους κάθονταν σε έναν καναπέ μετά την φωτογράφιση. 

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί φωτογράφο πως της επιτέθηκε σεξουαλικά μετά από γυμνή φωτογράφιση Facebook Twitter
Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί φωτογράφο πως της επιτέθηκε σεξουαλικά μετά από γυμνή φωτογράφιση Facebook Twitter

«Το μεγαλύτερο κομμάτι όσων ακολούθησαν είναι θολό εκτός από το συναίσθημα», γράφει. «Δεν θυμάμαι να φιλιόμαστε, αλλά θυμάμαι τα δάχτυλά του ξαφνικά μέσα μου. Ολοένα και πιο δυνατά, να σπρώχνει με τρόπο που κανείς άλλος δεν με είχε αγγίξει ξανά ποτέ ή με άγγιξε έκτοτε. Πονούσε στα αλήθεια πάρα πολύ». 

Η Ραταϊκόφσκι συνεχίζει λέγοντας πως μετά την σεξουαλική επίθεση ο Λέντερ έφυγε χωρίς να πει λέξη. Κατά την ίδια, πέρασε τη νύχτα σε μια από τις κρεβατοκάμαρες που χρησιμοποίησαν για την φωτογράφιση. «Ένιωθα ταυτόχρονα μπερδεμένη επειδή ο Τζόναθαν έφυγε χωρίς να πει λέξη και τρομοκρατημένη πως θα επέστρεφε», γράφει. 


Ο φωτογράφος διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Ραταϊκόφσκι σε επικοινωνία του περιοδικού μαζί του, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενά της «πολύ φτηνιάρικα και παιδιάστικα» για να τα σχολιάσει. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, πρόσθεσε: «Γνωρίζετε για ποιον μιλάμε, έτσι; Αυτό είναι το κορίτσι που ήταν γυμνό στο περιοδικό Treats! και κυκλοφορούσε επίσης γυμνό στο βίντεο του Ρόμπιν Θικ εκείνο τον καιρό. Πραγματικά θέλετε κάποιος να πιστέψει πως ήταν θύμα;». 

Σε δήλωση στο Insider, εκπρόσωπος του Imperial Pictures Publishing, που συνίδρυσε ο Λέντερ, έγραψε πως ο φωτογράφος αρνείται τις κατηγορίες του μοντέλου. «Είμαστε βαθιά ενοχλημένοι με τις πρόσφατες ψευδείς δηλώσεις της Ραταϊκόφσκι στο NY Mag στο πλαίσιο της ασταμάτητης ανάγκης της για δημοσιότητα», ανέφερε ο ίδιος. 

Ο Λέντερ είπε επίσης στην Daily Mail πως οι ισχυρισμοί της Ραταϊκόφσκι είναι «εντελώς ψευδείς». 

Οι ισχυρισμοί του 29χρονου μοντέλου έρχονται τέσσερα χρόνια μετά τις κατηγορίες της Ραταϊκόφσκι εναντίον του Λέντερ πως δημοσίευσε γυμνές πόζες από την φωτογράφιση χωρίς την άδειά της. 

Λίγα χρόνια μετά την φωτογράφιση, η Ραταϊκόφσκι έμαθε πως Λέντερ είχε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες σε ένα βιβλίο με τίτλο «Emily Ratajkowski», το 2016, χωρίς την άδειά της. Σύμφωνα με το μοντέλο, περιελάμβανε μερικές από τις «πιο αποκαλυπτικές και πρόστυχες Πολαρόιντ που μου είχε τραβήξει». 

Σε μια σειρά από μηνύματα στο Twitter, είχε γράψει πως προσπάθησε να αποφύγει να μιλήσει για τον Λέντερ αλλά «αγανάκτησε» όταν έμαθε για το βιβλίο. 

Η Ραταϊκόφσκι πρόσθεσε πως το βιβλίο και η χρήση των φωτογραφιών χωρίς άδεια συνιστούν «παραβίαση» και «παράδειγμα του ακριβώς αντίθετου από αυτά που πρεσβεύω».

Η γκαλερί Castor στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε επίσης σχέδια της μελλοντικής έκθεσης «Polaroids» που θα περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. 

Ο δικηγόρος του μοντέλου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην γκαλερί, δηλώνοντας πως δεν είχαν το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών καθώς η Ραταϊκόφσκι υποστηρίζει ότι συμφώνησε να χρησιμοποιούν μόνο μια φορά για ένα συγκεκριμένο περιοδικό. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM