Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Χάρι μετά την «παραίτηση» από τα πριγκιπικά καθήκοντα

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Χάρι μετά την «παραίτηση» από τα πριγκιπικά καθήκοντα Facebook Twitter
0

Ο Πρίγκιπας Χάρι φαίνεται πως διατηρεί καλή διάθεση αλλά και την αίσθηση του χιούμορ του εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής στη βασιλική οικογένεια.

Κατά την πρώτη επίσημη εμφάνισή του μετά από την ανακοίνωση ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μέγκαν Μάρκλ, αποποιούνται τους πριγκιπικούς τους ρόλους, κατάφερε να χαμογελάσει σε ξαφνική ερώτηση που του έγινε για το πώς πάνε τα πράγματα. 

Κατά την εμφάνισή του στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο για την κλήρωση των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι 2021 και των τουρνουά ανδρών και γυναικών σε αναπηρικά αμαξίδια, ο Δούκας του Σάσεξ ρωτήθηκε από έναν ρεπόρτερ: «Πώς πάνε οι συζητήσεις για το μέλλον σας;». Ο Χάρι δεν απάντησε, ωστόσο πηγές του παλατιού που βρίσκονταν παρούσες στη διοργάνωση ανέφεραν ότι γέλασε με την προσπάθεια του δημοσιογράφου να μάθει τι γίνεται στα παρασκήνια.

Ο 35χρονος Χάρι, είχε χριστεί ως προστάτης του πρωταθλήματος Ράγκμπι το Δεκέμβριο του 2016, διαδεχόμενος τη γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ, που κατείχε τον ρόλο για 64 χρόνια. 

Πριν από τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι 2021 που μεταδόθηκαν από τα κανάλια της Βασιλικής Οικογένειας στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρίγκιπας Χάρι συναντήθηκε με εκπροσώπους από τα 21 έθνη που συμμετείχαν στο τουρνουά. Παρακολούθησε επίσης παιδιά από ένα τοπικό σχολείο να παίζουν ράγκμπι στους κήπους του Μπάκιγχαμ.


Αργότερα, μέσα στο παλάτι, ο Χάρι μίλησε για την επίδραση που είχε το άθλημα γι 'αυτόν. «Και όχι μόνο συνεχίζω να βλέπω τον αθλητισμό να αλλάζει πραγματικά τις ζωές αλλά και να σώζει ζωές. Για μένα και για πολλούς από εσάς, είτε πρόκειται για Ράγκμπι Λιγκ είτε για αθλητισμό γενικά. Θα πρέπει να βρίσκεται στη ζωή του καθένα αν είναι δυνατόν σε κάθε ευκαιρία» είπε.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι είναι η κορυφαία διοργάνωση του πρωταθλήματος ράγκμπι και θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2021 σε 17 πόλεις σε όλη την Αγγλία. Είκοσι μία χώρες, όπως η Αυστραλία, τα νησιά Κουκ, τα Φίτζι, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Τζαμάικα, η Ιταλία, η Ιρλανδία, ο Λίβανος, η Νέα Ζηλανδία, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Σαμόα, η Σκωτία, η Τόνγκα και η Ουαλία, θα διαγωνιστούν για την παγκόσμια διάκριση. Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα αγώνες ανδρών και γυναικών σε αναπηρικά αμαξίδια.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσαν μια δήλωση την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να «χαράξουν έναν προοδευτικό νέο ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμό». Ενώ η Μέγκαν επέστρεψε στον Καναδά και τον Άρτσι, ο Πρίγκιπας Χάρι παρέμεινε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα για να συναντηθεί με τη γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ, τον πατέρα του Πρίγκιπα Κάρολο και τον αδερφό του Πρίγκιπα Γουίλιαμ για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.


«Σήμερα, η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του» είπε η 93χρονη Βασίλισσα  σε δήλωσή της συμπληρώνοντας ότι «η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσει μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια». 

«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου».

Με πληροφορίες από People 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Πολιτισμός / Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Ένα clip 38 δευτερολέπτων που παρουσιάζει τη νέα βοηθό της Άντι Σακς, Jin Chao, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ, με θεατές να κατηγορούν την ταινία ότι επιστρέφει σε παλιά στερεότυπα για Ασιάτες χαρακτήρες ως άχαρους, nerdy και υπερ-μορφωμένους.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των πολικών ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Πολιτισμός / Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Ο Νταγκ Άλαν, ο Σκωτσέζος κάμεραμαν που γύρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες άγριας ζωής για τα ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο, πέθανε στα 74 του ενώ έκανε πεζοπορία στο Νεπάλ. Είχε κινηματογραφήσει πιγκουίνους, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη, κερδίζοντας οκτώ Emmy και πέντε BAFTA.
THE LIFO TEAM
Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το Graceland και το απαρτχάιντ

Πολιτισμός / Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το απαρτχάιντ

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το Graceland του Πολ Σάιμον έφερε τη μουσική της Νότιας Αφρικής σε παγκόσμιο κοινό, αλλά άνοιξε και μια μεγάλη σύγκρουση γύρω από το πολιτιστικό μποϊκοτάζ του απαρτχάιντ. Το The Road Home επιστρέφει σε εκείνη τη στιγμή, μέσα από τη Μακέμπα, τον Χιου Μασακέλα και μια μουσική που έγινε πεδίο αντίστασης.
THE LIFO TEAM
70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Πολιτισμός / 70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Στο Auvers-sur-Oise, το χωριό έξω από το Παρίσι όπου ο Βαν Γκογκ πέρασε τις τελευταίες 70 ημέρες της ζωής του, ανοίγουν δύο εκθέσεις αφιερωμένες στον ζωγράφο και στο τοπίο που τον σημάδεψε. Δεν είναι απλώς ακόμη ένας φόρος τιμής, αλλά ένας τρόπος να ξαναδιαβαστεί ο τόπος μέσα από το βλέμμα που τον έκανε αθάνατο.
THE LIFO TEAM
Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Πολιτισμός / Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Το αυθεντικό άγαλμα του Rocky μπαίνει για πρώτη φορά μέσα στο Philadelphia Museum of Art, το μουσείο που κάποτε δεν ήξερε αν το ήθελε. Με έργα των Κιθ Χάρινγκ, Άντι Γουόρχολ, Κάρα Γουόκερ και Κάρι Μέι Γουίμς, η έκθεση Rising Up εξετάζει πώς ένα κινηματογραφικό αντικείμενο έγινε λαϊκό μνημείο μιας πόλης.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Πολιτισμός / Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Το MuzeuThought and Contemporary Art DST ανοίγει στην Μπράγκα με έργα των Ναν Γκόλντιν, Άλεξ Κατς, Φραντσέσκο Κλεμέντε και Φραντς Βεστ. Πριν υποδεχτεί το κοινό, όμως, θα ανοίξει αποκλειστικά για τους εργαζόμενους του DST Group, της κατασκευαστικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τη συλλογή και το κτίριο.
THE LIFO TEAM
Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Πολιτισμός / Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Ο Ντάριο Αμοντέι, CEO της Anthropic, θα συνδιοργανώσει με τον Γκρέιντον Κάρτερ και τον Μπράιαν Λορντ της CAA ένα από τα πιο περιζήτητα πάρτι του Φεστιβάλ Καννών. Η είδηση έρχεται την ώρα που το Χόλιγουντ εξακολουθεί να κοιτάζει την τεχνητή νοημοσύνη με δέος και καχυποψία.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Η Κατ Γκράχαμ είχε γυρίσει σκηνές ως Νταϊάνα Ρος στο Michael, όμως αποκάλυψε ότι ο ρόλος της δεν υπάρχει στο τελικό μοντάζ λόγω «νομικών παραμέτρων». Η απουσία της Ρος ανοίγει ακόμη μία συζήτηση γύρω από το τι χωρά και τι μένει έξω από τη νέα βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Στο Mother Mary, η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται μια μεγάλη pop star, με τραγούδια των FKA Twigs, Jack Antonoff και Charli xcx. Η εμπειρία, όπως είπε, τη βοήθησε να καταλάβει ότι η pop μουσική απαιτεί μια «αβίαστη δύναμη» και μια δημόσια έκθεση του εαυτού που δεν της ταιριάζει.
THE LIFO TEAM
Ο Έλιοτ Πέιτζ δείχνει ότι και η φύση μπορεί να είναι queer― όχι μόνο οι άνθρωποι

Πολιτισμός / Ο Έλιοτ Πέιτζ δείχνει ότι και η φύση μπορεί να είναι queer― όχι μόνο οι άνθρωποι

Το Second Nature, με αφηγητή και συμπαραγωγό τον Έλιοτ Πέιτζ, εξερευνά ομόφυλες σχέσεις, αλλαγές φύλου και μητριαρχικές κοινωνίες σε περισσότερα από 1.500 είδη ζώων, αμφισβητώντας με επιστημονικά στοιχεία την ιδέα ότι η φύση υπήρξε αποκλειστικά straight.
THE LIFO TEAM
Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Πολιτισμός / Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το «Half Man» σε έναν ρόλο που τον βγάζει εντελώς έξω από τη γνώριμη περσόνα του. Στις Κάννες μίλησε για την ανδρική βία, τη σωματική μεταμόρφωση και το γιατί η αυθεντικότητα είναι, για εκείνον, το μόνο αληθινό μυστικό μιας επιτυχίας.
THE LIFO TEAM
Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Πολιτισμός / Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Με αφορμή το Light and Thread, το πρώτο της nonfiction βιβλίο στα αγγλικά, η νομπελίστρια Χαν Κανγκ μιλά για τη βία, το πένθος, τη μνήμη και τη γραφή ως πράξη επιμονής. Και για το ελληνικό κοινό που έχει ήδη αγαπήσει τη «Χορτοφάγο» και το «Μάθημα ελληνικών», θυμίζει γιατί η λογοτεχνία της δεν παρηγορεί από τον κόσμο, αλλά σε εμποδίζει να νεκρωθείς μέσα του.
THE LIFO TEAM