Ο Χοακίν Φίνιξ, απέτισε φόρο τιμής στον αδερφό του Ρίβερ Φίνιξ που πέθανε το 1993, κατά τη βράβευσή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

 

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία ο ο Χοακίν Φίνιξ ανέφερε ότι ο αδερφός του Ρίβερ τον βοήθησε να ανακαλύψει ξανά την αγάπη του για την ηθοποιία μετά τις πρώτες απογοητευτικές εμπειρίες που είχε ως παιδί στον χώρο του θεάματος. «Μου είπε: "Θα αρχίσεις να παίζεις ξανά"», ανέφερε ο 44χρονος Χοακίν Φίνιξ. «Δεν με ρώτησε, μου το είπε. «Και είμαι ευγνώμων σε εκείνον γι αυτό γιατί η ηθοποιία μου προσέφερε μία υπέροχη ζωή», πρόσθεσε. 

 

O Ρίβερ Φίνιξ, που πέθανε το 1993
O Ρίβερ Φίνιξ, που πέθανε το 1993

 

Ο Χοακίν Φίνιξ, που βραβεύτηκε από το φεστιβάλ του Τορόντο ενώ πληθαίνουν οι προβλέψεις που τον θέλουν να διεκδικεί το Όσκαρ μετά την ερμηνεία του στο «Τζόκερ», αναφέρθηκε στο πώς ο αδερφός του, τον ανάγκασε σε ηλικία 15 ετών να δει στο βίντεο την κλασική ταινία «Οργισμένο Είδωλο» του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Ρόμπερτ Ντενίρο σε μία προσπάθεια να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του για την ηθοποιία. 

 

Ο σκηνοθέτης Tοντ Φίλιπς με τον Χοακίν Φίνιξ στο Φεστιβάλ του Τορόντο
Ο σκηνοθέτης Tοντ Φίλιπς με τον Χοακίν Φίνιξ στο Φεστιβάλ του Τορόντο

 

«Την άλλη μέρα με ξύπνησε και με ανάγκασε να το δω ξανά. Και μου είπε: 'Θα αρχίσεις να παίζεις ξανά, αυτό θα κάνεις'», ανέφερε ο Χοακίν Φίνιξ. O Ρίβερ Φίνιξ πέθανε σε ηλικία 23 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Τα δύο αδέρφια έπαιξαν μαζί σε μία τηλεοπτική μεταφορά του «Επτά Νύφες για Επτά Αδέλφια» όταν ο Χοακίν ήταν οχτώ χρονών. 

 

Ο Γουίλεμ Νταφόε ήταν ο ηθοποιός που έδωσε το βραβείο στον Χοακίν Φίνιξ με τον πρωταγωνιστή του «Τζόκερ» να αστειεύεται πως δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται. 

 

 

 

Ο Χοακίν Φίνιξ, εμφανώς φορτισμένος μετά την προβολή ενός βίντεο με στιγμές από την καριέρα του, ανέφερε πως σκέφτεται όλους τους ανθρώπους που είχαν προφανή επιρροή επάνω του. «Όταν έβλεπα αυτά τα κλιπ σκεφτόμουν την οικογένειά μου. Τις αδερφές μου Ρέιν, Λίμπερτι και Σάμερ που εξακολουθούν να είναι οι καλύτερες φίλες μου», είπε. 

 

«Δεν μιλάμε και δεν βλεπόμαστε», πρόσθεσε με χιούμορ. Ο Χοακίν Φίνιξ έκανε και ειδική αναφορά στη σύντροφό του, επίσης ηθοποιό, Ρούνι Μάρα που ήταν παρούσα στο ακροατήριο.