Ο διαχειριστής του Fyre festival κάνει μήνυση σε Κένταλ Τζένερ, Έμιλι Ραταϊκόφσκι και Bella Hadid

Ο διαχειριστής του Fyre festival κάνει μήνυση σε Κένταλ Τζένερ, Έμιλι Ραταϊκόφσκι και Bella Hadid Facebook Twitter
Τα μοντέλα και οι influencers που διαφήμιζαν το φεστιβάλ- φιάσκο
0

Μηνύσεις κατατέθηκαν εναντίον πολλών καλλιτεχνών και influencers, που είχαν εμπλακεί στο φιάσκο του Fyre Festival, ανάμεσά τους οι Κένταλ Τζένερ, Έμιλι Ραταϊκόφσκι και Μπέλα Χαντίντ.

Το Fyre Festival, μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες απάτες, έσκασε στα social media τον Απρίλιο του 2017 και διαφημιζόταν ως το «exclusive event» της δεκαετίας, υποσχόμενο πολυτελείς σκηνές και μεζονέτες, διάσημους τραγουδιστές, εκπληκτικό φαγητό και μια πλειάδα celebrities και influencers, με τα εισιτήρια να κοστίζουν μέχρι και 12.000 δολάρια έκαστο.

Το φιάσκο αποκαλύφθηκε όταν κατέφτασαν οι πρώτοι vip, με τα κινητά τους έτοιμα για τις τέλειες instagram πόζες. Εκείνο που αντίκρισαν όμως ήταν σωροί σκουπιδιών, μισοστημένες σκηνές, απαίσια fast food γεύματα, βρώμικες και ελάχιστες τουαλέτες, ποντίκια, ενώ κάποιοι δεν είχαν καν πού να μείνουν καθώς οι σκηνές τους δεν ήταν έτοιμες ή ήταν γεμάτες λάσπη οπότε διανυκτέρευσαν έξω σε σλίπινγκ μπαγκς. 

Το πολλά υποσχόμενο Fyre Festival υπόσχονταν ένα διαφορετικό φεστιβάλ μουσικής και λανσαρίστηκε ως το Coachella της ελίτ, με πρέσβειρες της προώθησή του τις διάσημες Κένταλ Τζένερ, Έμιλι Ραταϊκόφσκι και Μπέλα Χαντίντ, που τώρα είναι αντιμέτωπες με μηνύσεις σε μια προσπάθεια να ανακτηθούν τα χρήματα που τους δόθηκαν για να διαφημίσουν το φεστιβάλ.

Διοργανωτές ήταν ο ράπερ Ja Rule και ο επικεφαλής της Fyre Media, Billy McFarland, που τελικά καταδικάστηκε σε ποινή εξαετούς φυλάκισης για απάτη. Σήμερα, ο διαχειριστής της διοργάνωσης, Gregory Messer, δηλώνει αποφασισμένος να πάρει πίσω όλα τα χρήματα που έδωσε σε πρακτορεία ταλέντων, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και influencers, κάνοντας μήνυση σε πολλούς από αυτούς. 

Ο διαχειριστής του Fyre festival κάνει μήνυση σε Κένταλ Τζένερ, Έμιλι Ραταϊκόφσκι και Bella Hadid Facebook Twitter
Ο ράπερ Ja Rule

Στην μηνυτήρια αναφορά του αναφέρεται πως Κένταλ Τζένερ πληρώθηκε 275.000 δολάρια για να κάνει ένα και μοναδικό ποστ στα social media. Το μοντέλο φέρεται να μην σημείωσε πως η ανάρτηση ήταν χορηγούμενη συνεργασία και επίσης στην λεζάντα αναφέρθηκε στην «G.O.O.D. Music Family», κάτι που ο Messer υποστηρίζει πως «σκοπίμως οδήγησε το κοινό και αγοραστές των εισιτηρίων να πιστεύουν πως ο Κάνιε Γουέστ -που ίδρυσε την μουσική εταιρία παραγωγής G.O.O.D.- θα εμφανιζόταν στο Fyre». 

Στην μήνυση κατηγορείται επίσης και το πρακτορείο μοντέλων DNA Model Management της Έμιλι Ραταϊκόφσκι, καθώς ούτε αυτή φέρεται να είπε πως το ποστ της ήταν πληρωμένο, παρόλο που έλαβε για αυτό 299.000 δολάρια.

Ο διαχειριστής του Fyre festival κάνει μήνυση σε Κένταλ Τζένερ, Έμιλι Ραταϊκόφσκι και Bella Hadid Facebook Twitter

Ο Messer κατέθεσε επίσης μήνυση κατά τριών πρακτορείων που θα του κανόνιζαν καλλιτέχνες, καθώς υποστηρίζει πως πλήρωσε 500.000 δολάρια στην Creative Artists Agency για τους Blink-182, 350.000 δολάρια στο International Creative Management, που εκπροσωπεί τους Lil Yachty, Rae Sremmurd και Migos, και 730.000 δολάρια στο Nue Agency για τους Pusha T, Desiigner και Tyga.

Σχολιάζοντας την ανάμιξή της στο φεστιβάλ, η Κένταλ Τζένερ δήλωσε: «Οπωσδήποτε κάνω όση έρευνα μπορώ, αλλά μερικές φορές δεν υπάρχουν πολλά να βρεις επειδή είναι brand που τώρα ξεκινάει, οπότε έχεις απλώς πίστη σε αυτό και ελπίζεις να λειτουργήσει όπως σου λένε».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM