Η Ρεϋνιόν κατέθεσε μήνυση εναντίον της Μπριζίτ Μπαρντό με αφορμή μια επιστολή της που χαρακτηρίστηκε «ρατσιστική» από τις αρχές. 

 

Αφού επισκέφθηκε την Ρεϋνιόν και είδε από κοντά πως μερικοί από τους ντόπιους κατοίκους θυσιάζουν ζώα για τις τελετουργίες τους, η πρώην ηθοποιός και νυν ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων έστειλε στους επικεφαλής του νησιού μια οργισμένη επιστολή, όπου μεταξύ άλλων τους χαρακτηρίζει «αχρείους βαρβάρους». 

 

Στην επιστολή της η Μπριζίτ Μπαρντό περιγράφει την Ρεϋνιόν ως «δαιμονικό νησί», επειδή όπως λέει εκεί έγινε μάρτυρας απίστευτης κακοποίησης απέναντι σε σκύλους, γάτες και άλλα ζώα. 

 

Εκείνο όμως που την εξόργισε περισσότερο ήταν ο πληθυσμός των Ταμίλ που ζουν στο νησί, οι οποίοι λέει πως κάνουν ιεροτελεστίες όπου αποκεφαλίζουν κατσίκες και μετά «ρίχνουν τα εντόσθια στη θάλασσα και προσελκύουν καρχαρίες». 

 

Σε απάντηση, η ανώτατη αρχή του γαλλικού νησιού κατέθεσε μήνυση εναντίον της. «Η επιστολή περιέχει όρους που είναι προσβλητικοί και ρατσιστικοί απέναντι στου κατοίκους της Ρεϋνιόν», εξηγούν για την απόφασή τους. 

 

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων λένε πως η κακοποίηση ζώων είναι πολύ συνηθισμένη στο νησί και η θυσία τους επιτρέπεται σε μερικές θρησκευτικές τελετές. 

 

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπριζίτ Μπαρντό πηγαίνει στα δικαστήρια για ρατσιστικές αναφορές, καθώς στο παρελθόν έχει καταδικαστεί πέντε φορές για τέτοιου είδους σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν κατά του Ισλάμ.

 

Με πληροφορίες από Reuters και Nylon