Δικάζεται ο ράπερ που τραγούδησε «Κρεμάστε τους Λευκούς»

Δικάζεται ο ράπερ που τραγούδησε «Κρεμάστε τους Λευκούς» Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται στο Παρίσι η δίκη του 35χρονου ράπερ Nick Conrad που πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε βίντεο κλιπ ενός κομματιού του με τίτλο «Κρεμάστε τους Λευκούς». 

Στο βίντεο κλιπ ο Γάλλος ράπερ Nick Conrad απαγάγει, βασανίζει και σκοτώνει έναν λευκό άνδρα. 

Ο Conrad δικάζεται για προτροπή σε φόνο, ωστόσο οι αρμόδιοι εισαγγελείς ζητούν την αναστολή του προστίμου των 5.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στον Γάλλο ράπερ.

Οι στίχοι του κομματιού, γεμάτοι οργή, καλούν στη δολοφονία λευκών βρεφών. Ο Conrad αρνείται την κατηγορία και αναφέρει πως το κομμάτι του είναι ένα σχόλιο πάνω στον ρατσισμό. 

Το εννιάλεπτο βίντεο, που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο, «κατέβηκε» γρήγορα γιατί παραβίαζε τους όρους χρήσης της σελίδας. 

Στο βίντεο ο λευκός άνδρας πυροβολείται και βασανίζεται από τον ράπερ και έναν συνεργό του. Αναγκάζεται να δαγκώσει ένα πεζοδρόμιο και δέχεται κλωτσιές στο κεφάλι πριν τον κρεμάσουν. 

«Πηγαίνω στα βρεφοκομεία και σκοτώνω λευκά μωρά, πιάστε τα γρήγορα και κρεμάστε τους γονείς τους», αναφέρει σε έναν στίχο. Αντιρατσιστικές ομάδες υποστηρίζουν πως το κομμάτι υποκινεί τη βία και το φυλετικό μίσος.

Ο 35χρονος Γάλλος ράπερ, με καταγωγή από το Καμερούν, ήταν σχεδόν άγνωστος στο γαλλικό κοινό πριν τη δημοσιοποίηση του βίντεο. 

Μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού και δούλεψε ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων μέχρι που έχασε τη δουλειά του πρόσφατα.

Το «Nick Conrad» αποτελεί ψευδώνυμο. 

Δικάζεται ο ράπερ που τραγούδησε «Κρεμάστε τους Λευκούς» Facebook Twitter

Οι κατηγορίες εναντίον του μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε φυλάκιση πέντε ετών και πρόστιμα ύψους 45.000 ευρώ.

Οι εισαγγελείς ωστόσο ζήτησαν την αναστολή του προστίμου των 5.000 ευρώ που έχει επιβληθεί καθώς, όπως υποστηρίζουν, «σε ένα βαθμό έχει ήδη πληρώσει τις συνέπειες». 

Ο ράπερ κατέθεσε στο δικαστήριο πως το βίντεο αποτελούσε μια φανταστική απεικόνιση του ρατσισμού, και φτιάχτηκε έτσι για να σοκάρει  αντιστρέφοντας τους ρόλους και δεν πρέπει να ερμηνεύεται κυριολεκτικά. 

Παράλληλα ανέφερε πως οι σκηνές αποτελούν αναφορά στην ταινία «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας», όπου ένας μαύρος άνδρας έπεσε θύμα λευκών νεοναζί. 

Η έδρα φέρεται να αντέτεινε λέγοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις και πως η προτροπή στη βία δεν σταματάει μόνο επειδή το θύμα είναι λευκό

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Μαρτίου. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανθισμένες ψευδαισθήσεις του Νταλί σε μια έκθεση με σπάνια σχέδια

Πολιτισμός / Οι ανθισμένες ψευδαισθήσεις του Νταλί σε μια έκθεση με σπάνια σχέδια

Λουλούδια, μονόκεροι και πεταλούδες, πρόσωπα που μεταμορφώνονται σε αρμονία με τον φυτικό κόσμο παρουσιάζονται για πρώτη φορά, δείχνοντας τα γεννήματα μιας πλούσιας σουρεαλιστικής φαντασίας.
NEWSROOM
Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες, λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες με μια ιστορική έκθεση

Πολιτισμός / Λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες που έσπασαν τα όρια

Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες Βρετανίδες καλλιτέχνιδες, με έργα από το 1520 μέχρι το 1920, σε μια ιστορική έκθεση αφιερωμένη σε εκείνες που ξεπέρασαν ανυπέρβλητα εμπόδια.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Πολιτισμός / Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Αν οι Queen πετύχουν το τίμημα του ενός δισ. δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία του είδους της, ξεπερνώντας τα 500 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε η Sony για τον κατάλογο του Bruce Springsteen
NEWSROOM
Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 ομιλητών από 17 χώρες και κεντρικό θέμα: «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική», ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζουν το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από τις 26 έως και τις 30 Ιουνίου 2024.
NEWSROOM
 Ιερώνυμος Μπος

Πολιτισμός / «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων»: Ακούστε το τραγούδι που ζωγράφισε ο Ιερώνυμος Μπος στα οπίσθια ενός αμαρτωλού

Στα οπίσθια ενός αμαρτωλού -το έργο θεωρείται γενικά ως το σχόλιο του Μπος πάνω στο θέμα του θανάσιμου αμαρτήματος της λαγνείας- υπάρχει μια παρτιτούρα και βρίσκεται στο δεξιό κομμάτι του τρίπτυχου που θεωρείται είναι άποψη της Κόλασης
NEWSROOM