Νεκρή η μούσα του Alexander McQueen, Annabelle Neilson

Νεκρή η μούσα του Alexander McQueen, Annabelle Neilson Facebook Twitter
1

Η Annabelle Neilson, πρώην μοντέλο, συγγραφέας, μούσα και φίλη αστέρων της μόδας όπως ο Alexander McQueen και η Kate Moss, βρέθηκε νεκρή την Πέμπτη. Ήταν 49 ετών και διάσημη για την ταραχώδη ζωή της που μονοπώλησε συχνά τα ταμπλόιντς.

Η αστυνομία δήλωσε ότι είχε κληθεί στο πολυτελές της διαμέρισμα στη γειτονιά Τσέλσι του Λονδίνου, όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της.

Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της, αλλά οι αρχές αναφέρουν πως από τα πρώτα στοιχεία δεν υπάρχει κάτι ύποπτο.

Γεννημένη το 1969, μεγάλωσε σε πλούσια βρετανική αριστοκρατική οικογένεια, αλλά η Neilson ήταν δυσλεκτική και μετά από έντονο bullying, εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 16 ετών.

Νεκρή η μούσα του Alexander McQueen, Annabelle Neilson Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image

Μια βίαιη επίθεση κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αυστραλία, την οδήγησε σε μια σειρά χειρουργείων αποκατάστασης σοβαρών προβλημάτων και σύντομα βρέθηκε να παλεύει με τις ουσίες.

«Έπεσα σε μια σοβαρή κατάθλιψη και έγινα εξαρτημένη από την ηρωίνη επειδή ήταν κάτι σαν διαφυγή και ο μόνος τρόπος να μπορούσα να αντιμετωπίσω όσα μου είχαν συμβεί», είχε ομολογήσει σε συνέντευξή της το 2015. 

Μόλις κατάφερε να απεξαρτηθεί ξεκίνησε καριέρα ως μοντέλο και στην ηλικία των 22 ετών γνώρισε τον McQueen. Η συμπάθεια ήταν αμοιβαία και η φιλία που ξεκίνησε τότε, κράτησε μέχρι το τραγικό φινάλε του σχεδιαστή.

Νεκρή η μούσα του Alexander McQueen, Annabelle Neilson Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image

Μέσα από τη σχέση αυτή ήρθε και η γνωριμία με την Κate Moss με την οποία είχε μέχρι σήμερα μια πολύ καλή σχέση.

Η φήμη της μεγάλωσε και οι φωτογραφίες της με τα μοντέλα και την λονδρέζικη σκηνή του clubbing ήταν πάντα ψηλά στη λίστα με τα κοσμικά.

Η Neilson είδε ξανά το όνομά της στα πρωτοσέλιδα καθώς κλέφτηκε με τον Nathaniel Rothschild, γιο του τραπεζίτη Jacob Rothschild και τον παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας το 1994.

Μετά από τρία θυελλώδη χρόνια γάμου, το ζευγάρι χώρισε και λέγεται πως η Neilson πέτυχε μια σημαντική διατροφή μετά την υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας.

Όμως η ίδια, δήλωνε πως η μεγαλύτερη τραγωδία που είχε βιώσει στη ζωή της,  ήταν ο θάνατος του Alexander McQueen ενώ ήταν το τελευταίο άτομο που τον είχε δει ζωντανό πριν ο σχεδιαστής αυτοκτονήσει το 2010.

Νεκρή η μούσα του Alexander McQueen, Annabelle Neilson Facebook Twitter

«Ήταν ο αδελφός μου, ο φίλος μου, ο σύντροφος της ψυχής μου. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πιο ευτυχισμένη με τον Lee παρά με οποιονδήποτε άλλον», είχε πει σε συνέντευξή της και αποκάλυψε πως ο σχεδιαστής της είχε ζητήσει να παντρευτούν και εκείνη αρνήθηκε - κάτι για το οποίο μετάνιωνε όλα τα υπόλοιπα χρόνια.

Το 2014, η Neilson αποφάσισε να συμμετάσχει σε ριάλιτι ελπίζοντας όπως είχε πει αργότερα πως θα μπορούσε να συστηθεί στο κοινό ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε η ίδια ως συγγραφέας και μέχρι σήμερα ο τίτλος του party-girl ήταν πάντα η πρώτη αναφορά στο όνομά της.

Τα νέα για την απώλειά της σκόρπισαν θλίψη στους φίλους της με την Kate Moss να δημοσιεύει σήμερα μια παλιά τους φωτογραφία στο Instagram.

?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kate Moss Agency (@katemossagency) στις

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια