Η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα ήταν η πρώτη επιβάτης που αποβιβάστηκε από το πρώτο Airbus της αεροπορικής εταιρίας Air China που προσγειώθηκε μετά από απευθείας πτήση από το Πεκίνο στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Οι φωτογράφοι ήταν εκεί και κατέγραψαν την αποβίβασή της, αλλά και την θερμή υποδοχή της από κινεζική αντιπροσωπεία.

 

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο πρωτευουσών θα εκτελείται από την αεροπορική εταιρεία Air China, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα πραγματοποιείται δύο φορές κάθε εβδομάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγες ώρες νωρίτερα στο Πεκίνο αναγορεύθηκε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Beijing University of Post and Telecommunications - BUPT) σε ειδική εκδήλωση.

 

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου ως προσκεκλημένη από τη διοίκησή του, η κ. Μπαζιάνα έδωσε επιστημονική διάλεξη προς τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη και τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους ερευνητές του Πανεπιστημίου, ενώ επισκέφθηκε εταιρείες μεταφοράς τεχνολογίας του Πανεπιστημίου.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr