Το Paris Match δημοσιεύει για πρώτη φορά τις φωτογραφίες των νεκρών δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Το Paris Match δημοσιεύει για πρώτη φορά τις φωτογραφίες των νεκρών δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo Facebook Twitter
0

Το Paris Match δημοσιεύει για πρώτη φορά τις φωτογραφίες των νεκρών δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo Facebook Twitter

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match δημοσίευσε χθες τις φωτογραφίες των νεκρών αδελφών Κουασί, των δύο δραστών της επίθεσης στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo που έλαβε χώρα στις 7 του περασμένου Ιανουαρίου στο Παρίσι.


Η αμφιλεγόμενη κίνηση του περιοδικού δέχθηκε αρνητική κριτική στα γαλλικά social media.
Ο διευθυντής σύνταξης του Paris Match δήλωσε ότι οι φωτογραφίες αποτελούν "ιστορικό" υλικό και ότι ο γαλλικός λαός "έχει δικαίωμα να τις δει".


Πιο συγκεκριμένα, ο Ολιβιέ Ρουαγιάν δήλωσε:
"Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους αναγνώστες σαν να είναι απιδιά. Οι Γάλλοι έχουν το δικαίωμα να τα δουν αυτές τις εικόνες. Πρόκειται για την δική τους δική τους τραγωδία".


"Το θέμα δεν είναι να προκαλέσουμε αίσθηση. Πρόκειται για ανέκδοτες φωτογραφίες τις οποίες θεωρούμε ιστορικές. Πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας των δύο αδελφών και ήταν σημαντικό να τις δημοσιεύσουμε.

Η τρομοκρατία σημαίνει αίμα. Θα ήταν λάθος να κάνουμε τον κόσμο να πιστεύει ότι πρόκειται για έναν πόλεμο με υλικές μόνο ζημιές", πρόσθεσε.

Το Paris Match δημοσιεύει για πρώτη φορά τις φωτογραφίες των νεκρών δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo Facebook Twitter

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο χθεσινό τεύχος του περιοδικού και δείχνουν τα πτώματα τoy Σερίφ και του Σαΐντ Κουασί έξω από το τυπογραφείο όπου είχαν καταφύγει δύο ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν στα γραφεία του Charlie Hebdo δολοφονώντας 12 ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες τυπώθηκαν ασπρόμαυρες γιατί ήταν "πολύ σκληρές", όπως εξήγησε ο Ρουαγιάν δίνοντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Σύμφωνα με τον διευθυντή σύνταξης του Paris Match οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από ερασιτέχνη φωτογράφο, δεν προέρχονται από την αστυνομία, και δεν αποτελούν υλικό των ερευνών της υπόθεσης.

Στις 7 Ιανουαρίου του 2015 οι αδελφοί Κουασί εξαπέλυσαν τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι.
Την επομένη μέρα ένας άλλος τζιχαντιστής, ο Αμεντί Κουλιμπαλί εισέβαλλε σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο κρατώντας ομήρους είκοσι πελάτες και υπαλλήλους και σκοτώνοντας τελικά τέσσερις απ' αυτούς πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας που είχε περικυκλώσει το κτίριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν πείθει μια τηλεόραση που ασκεί κριτική στην (όποια) εξουσία;

Οπτική Γωνία / Γιατί δεν πείθει μια τηλεόραση που ασκεί κριτική στην (όποια) εξουσία

Πολλοί κατηγορήθηκαν ότι βγήκαν με το «αριστερόμετρο» στο χέρι για να κρίνουν τις –φαινομενικά- δικαιολογημένες εκρήξεις Κανάκη, Λιάγκα και άλλων τηλεοπτικών αστέρων, όμως ξέχασαν μερικά βασικά.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ