Να ξεκινήσουμε από το πιο βασικό: η τηλεταινία ήταν παραγγελία του Lifetime. Το Lifetime είναι γνωστό για το ανατριχιαστικό επίπεδο εξαναγκασμού φτηνού συναισθήματος, οπότε δεν ήταν δυνατόν να περιμένουμε και κανένα ντοκιμαντέρ. Το δεύτερο πιο βασικό: η επίσημη στάση της Versace είναι «η Versace ούτε έχει εγκρίνει ούτε έχει με οποιοδήποτε τρόπο αναμιχθεί στην τηλεταινία για την κυρία Versace. Εφόσον η Versace δεν έχει εγκρίνει το βιβλίο πάνω στο οποίο είναι βασισμένη η ταινία, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως έργο φαντασίας».

 

Μολαταύτα, το Lifetime το χαρακτηρίζει ως «ντοκιμαντέρ». Για να σας βγάλω από τον κόπο, το είδα, και σας παρουσιάζω την απόσταση μεταξύ τηλεόρασης και πραγματικότητας:

 

Τηλεόραση

Η Ντονατέλα είχε ένα σχετικό προβληματάκι με καταχρήσεις (αλκοόλ, κοκαΐνη) με μερικές μυτιές μετά τις φωτογραφίσεις, πάνω στο τσακίρ κέφι. Το πρόβλημα γιγαντώθηκε μετά το θάνατο του αδερφού της, δηλαδή το 1997.

 

Πραγματικότητα

Η Ντονατέλα το 2005 παραδέχτηκε ότι είχε πρόβλημα με την κοκαΐνη τα τελευταία 18 χρόνια. Για τα πάρτι της δεκαετίας του '80 η κοκαΐνη ήταν απαραίτητο συστατικό και η Ντονατέλα ήταν πηγή έλξης για όποιον ήθελε ξέφρενα πάρτι. Μέσω της έντονης νυχτερινής της ζωής έκανε δημόσιες σχέσεις για την εταιρεία.

 

Σχόλιο

Ο κόσμος παίρνει ναρκωτικά για διάφορους λόγους και δε χρειάζεται το πένθος ως άλλοθι. 

 

O “Oίκος Versace” στην τηλεόραση: μύθος και πραγματικότητα
H Donatella και ο Gianni

 

 

Τηλεόραση

Οι οικογένεια της Ντονατέλα την πιέζει να πάει σε κλινική αποτοξίνωσης στα 18α γενέθλια της κόρης της, Αλέγκρα. Αυτή ρωτάει «και αν πω όχι;» «Τότε θα κόψουμε κάθε επαφή μαζί σου» είναι η απάντηση.

 

Πραγματικότητα

Η Ντονατέλα στα 18α γενέθλια της Αλέγκρα φτάνει σε σημείο παραληρήματος και οριακής κατάστασης σωματικά. Πάει σε κλινική αποτοξίνωσης μετά από πίεση του Έλτον Τζον.

 

Σχόλιο

Η ζωή ξεπέρασε τη φαντασία.

 

O “Oίκος Versace” στην τηλεόραση: μύθος και πραγματικότητα
H Gina Gershon επιβλέπει φορέματα
 

 

 

Τηλεόραση

Στην κλινική αποτοξίνωσης απαγορεύονται τα τακούνια. Η Ντονατέλα λέει στα παιδιά της «ήταν πιο εύκολο να αποχωριστώ την κοκαΐνη από τα τακούνια».

 

Πραγματικότητα

Η αρχισυντάκτρια της ιταλικής Vogue της εποχής είπε στο Newsweek για την Ντονατέλα: «Το μόνο πράγμα για το οποίο παραπονέθηκε ήταν ότι δεν μπορούσε να φορέσει τακούνια. Είναι εντελώς ειρωνική και συνειδητοποιημένη.»

 

Σχόλιο

Η ειρωνεία χάθηκε στο βωμό της Κατινιάς.

 

O “Oίκος Versace” στην τηλεόραση: μύθος και πραγματικότητα
Η Donatella το 2010

 

 

Τηλεόραση

Η Ντονατέλα παρακαλάει για δική της γραμμή και ο Gianni της το αρνείται. Η ανεξαρτησία της είναι ο κύριος λόγος διαφωνίας τους. Αυτός την αποκαλεί «μούσα» και όταν θυμώνει «γραμματέα». Όταν δολοφονείται ο Gianni η Ντονατέλα είναι εντελώς απροετοίμαστη. Πέφτει στα βαθιά και πρέπει να ετοιμάσει κολεξιόν σε έξι εβδομάδες.

 

Πραγματικότητα

Η Ντονατέλα σχεδίασε τη σειρά Versus το 1989, πολλά χρόνια πριν το θάνατο του αδερφού της, και έκανε μεγάλη επιτυχία. Μετά τη διάγνωση του Gianni για καρκίνο τα αδέρφια έκαναν σχέδια για την επιβίωση της εταιρείας χωρίς αυτόν. Τον τελευταίο χρόνο πριν τον θάνατό του η Ντονατέλα είχε αναλάβει πολλές ευθύνες, συμπεριλαμβανομένων και του design. Μετά τη δολοφονία του αποσύρθηκε για ένα χρόνο και η πρώτη επίδειξη έγινε μετά από ένα χρόνο και κάτι μέρες.

 

Σχόλιο

Οι γυναίκες μπορούν να αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις χωρίς να χρειάζεται να πεθάνει ξαφνικά ο άντρας που διευθύνει τα πάντα.

 

O “Oίκος Versace” στην τηλεόραση: μύθος και πραγματικότητα
Τα δύο αδέρφια της τηλεόρασης

 

 

 

Τηλεόραση

Ο τρίτος αδερφός, ο Santo, είναι ένας φουκαράς που φωνάζει στη Ντονατέλα να μην αγοράζει χρυσά βραχιόλια.

 

Πραγματικότητα

O Santo Versace είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και σχεδιαστής που διαχειρίζεται ένα από τα παρακλάδια της Versace.

 

Σχόλιο

Ο τρίτος αδερφός μπορεί να είναι λιγότερο διάσημος επειδή έτσι θέλει, όχι επειδή είναι φουκαράς.

 

O “Oίκος Versace” στην τηλεόραση: μύθος και πραγματικότητα
Η Donatella με την κόρη της, Allegra

 

 

 

Τηλεόραση

Η Ντονατέλα έχει σέρβικη προφορά με άρωμα από Μπρούκλιν

 

Πραγματικότητα

Η Ντονατέλα έχει ιταλική προφορά.

 

Σχόλιο

Η Gina Gershon έχει μεγαλώσει στο Λος Άντζελες και όχι στη Νέα Υόρκη. Πώς προέκυψε το μπρουκλινέζικο;