Το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ έχει πλέον διευρυνθεί επηρεάζοντας και τα ΜΜΕ.

 

Όλοι ή τουλάχιστον πολλοί γνώριζαν, αυτά που συνέβαιναν, ωστόσο οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις και οι ενωμένες φωνές που έφεραν στο φως αυτά τα οποία λέγονταν εδώ και δεκαετίες πίσω από κλειστές πόρτες κοστίζουν πλέον καριέρες.

 

Αυτή τη φορά ο λόγος για τον γνωστό πολιτικό συγγραφέα του περίφημου αμερικανικού περιοδικού New Yorker, Ράιν Λίζα ο οποίος κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ πρόσφατα η διοίκηση του ιστορικού περιοδικού ενημερώθηκε σχετικά με τι κατηγορίες εναντίον του και χθες τον απέλυσε. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές για την υπόθεση της καταγγελίας. 

 

Όπως ανακοινώθηκε: «Ενημερωθήκαμε ότι ο Λίζα ενεπλάκη σε κάτι που εμείς θεωρούμε ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά», δήλωσε μια εκπρόσωπος του περιοδικού. Ως αποτέλεσμα το περιοδικό αποφάσισε να απολύσει έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους του.

 

Ο 43χρονος Λίζα συνεργάζεται επίσης και με το CNN. Εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος δεν θα εμφανιστεί στην τηλεόραση έως ότου γίνει διερεύνηση για το θέμα.

 

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος μίλησε για σημαντικό λάθος του περιοδικού καθώς δεν προηγήθηκε έρευνα για τα γεγονότα.

 

Σε δήλωσή του είπε ότι η απόφαση της εταιρείας να τον απολύσει πραγματοποιήθηκε βιαστικά και χωρίς πλήρη διερεύνηση των σχετικών γεγονότων και την χαρακτήρισε «ένα τρομερό λάθος» αφήνοντας να εννοηθεί πως παραβιάζονται και εργασιακά του δικαιώματα.

 

«Είμαι απογοητευμένος που το New Yorker αποφάσισε να χαρακτηρίσει μια σχέση που είχα με μια γυναίκα ως ανάρμοστη», είπε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.