«Φαινόμενα παρακμής στην ΕΡΤ» - Η επιστολή που διακινήθηκε στο εσωτερικό της κρατικής τηλεόρασης

«Φαινόμενα παρακμής στην ΕΡΤ» - Η επιστολή που διακινήθηκε στο εσωτερικό της κρατικής τηλεόρασης Facebook Twitter
1

Για φαινόμενα παρακμής και απαξίωσης καθώς και για πολιτικές παρεμβάσεις, κάνει λόγο σε κείμενο που διανεμήθηκε εσωτερικά στην ΕΡΤ, η Μαρία Γεωργίου, εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ραδιοφώνου και των πολυμέσων της ΕΡΤ.

Την επιστολή έφερε στο φως η Καθημερινή και μεταξύ άλλων σε αυτή αναφέρεται πως «πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής».

«Oταν στην απόφαση της τελευταίας συνέλευσης των δημοσιογράφων αναφέραμε πως ανησυχούμε για "... τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, συνδιοίκησης, πολιτικών παρεμβάσεων και επιθέσεων, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα..." δεν περιμέναμε ότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, θα επιβεβαιωνόμασταν και, μάλιστα, με τόσο κραυγαλέο τρόπο. Την κατάσταση περιέγραψαν με ακόμα πιο μελανά χρώματα στελέχη της ΕΡΤ τα οποία παραιτήθηκαν, παραγκωνίστηκαν ή απομακρύνθηκαν, τελευταία δε και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος», γράφει η επιστολή.

«Ταυτόχρονα, το θέμα έφθασε και στη Βουλή, καθώς αντιδρούν και όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, παρότι αυτό δε γίνεται πάντα με τον ενδεδειγμένο τρόπο (βλ. εμπάργκο Ν.Δ.). Η κατάσταση αυτή απογοητεύει την κοινωνία που είναι ο "ιδιοκτήτης" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Εδώ που φτάσαμε μόνη λύση είναι η εσπευσμένη αλλαγή της (πανταχόθεν βαλλόμενης) Διοίκησης της ΕΡΤ με ευρύτερες συναινετικές διαδικασίες από την Βουλή. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής», καταλήγει η Μαρία Γεωργίου.

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το «Bad Boy» ντοκιμαντέρ

TV & Media / Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το ντοκιμαντέρ «Bad Boy»

Δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε την αγωγή των 100 εκατ. δολαρίων που είχε καταθέσει ο Sean “Diddy” Combs κατά του NBCUniversal και του Peacock για το ντοκιμαντέρ Diddy: The Making of a Bad Boy, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός πως το φιλμ ήταν αυτό που του κατέστρεψε τη φήμη.
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

TV & Media / Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

Η νέα σειρά του Apple TV+ κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαΐου, όμως η καμπάνια της έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με επικριτές να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξωραΐζει την εικόνα του Ισραήλ μέσα στη συγκυρία του πολέμου στη Γάζα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Προσυπογράφω απόλυτα τις εκτιμήσεις αφενός και τις τοποθετήσεις / προτάσεις της κ. Γεωργίου αφετέρου.Πάντως, και μόνον η πρωτοβουλία της να συντάξει και διανείμει την ανακοίνωση - φαντάζομαι με την έγκριση των δημοσιογράφων που εκπροσωπεί -, είναι αξιοπρόσεκτη εφόσον μιλάμε για την ΕΡΤ και βέβαια αξιέπαινη.