ΔΟΛ: Οι τράπεζες αναγνώρισαν ότι πλήττονται από τη μη κυκλοφορία των εφημερίδων - Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου

ΔΟΛ: Οι τράπεζες αναγνώρισαν ότι πλήττονται από τη μη κυκλοφορία των εφημερίδων - Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου Facebook Twitter
0

Συναίνεση στο να αποδεσμευτεί ένας λογαριασμός του ΔΟΛ δήλωσαν έμμεσα οι πιστώτριες τράπεζες του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια συζήτησης της προσφυγής των εργαζομένων στο Πρωτοδικείο. Με την προσφυγή, ζητείται η ανάκληση της πρόσφατης απόφασης που «παγώνει» όλους τους λογαριασμούς της επιχείρησης, διατάσσοντας «μη μεταβολή» της περιουσιακής κατάστασης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες εργαζόμενοι του ΔΟΛ, η πλευρά των εκπροσώπων των τεσσάρων τραπεζών δέχθηκε, ενώπιον της προέδρου, ότι «η διακοπή της κυκλοφορίας των εφημερίδων συνιστά ουσιαστική υποβάθμισης της αξίας του περιουσιακού στοιχείου που δεσμεύσαμε», συναινώντας έτσι στο αίτημα των εργαζομένων για το «ξεμπλοκάρισμα» ενός λογαριασμού, ώστε να εξοφληθούν κάποια από τα δεδουλευμένα τους, αλλά και για να αγοραστεί χαρτί, προκειμένου να κυκλοφορούν οι εφημερίδες.

Οι τράπεζες παραδέχθηκαν ότι μπορεί να θεωρηθεί βάσιμος ο ισχυρισμός των αιτούντων περί απαξίωσης και δραματικής μείωση της αξίας της περιουσίας του ΔΟΛ και τόνισαν ότι από την εκποίηση αυτής της περιουσίας αναμένουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. Όπως εκτέθηκε στο δικαστήριο από την πλευρά των τραπεζών, εάν η επιχείρηση μπορέσει να λειτουργήσει μέσω του ανοίγματος του τραπεζικού λογαριασμού, διευκολύνεται ο εκπλειστηριασμός σε καλύτερη αξία προς όφελος των πιστωτών και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι η διακοπή λειτουργίας των Μέσων του Οργανισμού αποτελεί βλαπτική συνέπεια για την επιχείρηση, καθώς απαξιώνει την αξία του, που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, από την εκποίηση του οποίου οι τράπεζες αναμένουν να καλύψουν τη ζημία από τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί. Τόνισαν, επίσης, πως η κυκλοφορία των ιστορικών στοιχείων του ΔΟΛ είναι απαραίτητο και κρίσιμο στοιχείο για να εξασφαλιστούν δικαιώματα τους, καθώς παραμένουν εδώ και επτά μήνες απλήρωτοι.

Η απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών αναμένεται το πρωί της Δευτέρας, 13 Φεβρουαρίου.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

TV & Media / Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

Με την Αν Χάθαγουεϊ να χορεύει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, τη Μέριλ Στριπ να φορά ξανά τα γυαλιά της Μιράντα Πρίστλι και την Έμιλι Μπλαντ να επανέρχεται σε office siren διάθεση, η λατρεμένη ταινία μόδας επιστρέφει σχεδόν 20 χρόνια μετά
LIFO NEWSROOM
«A plague o' both your houses!» - Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

TV & Media / «Κατάρα και στους δυο σας!» Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

Το ξέσπασμα της ηθοποιού απέναντι στην Paramount και το CBS που αποφάσισαν να «κόψουν» την επιτυχημένη εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ επειδή τα «έβαλε με τον Τραμπ»
LIFO NEWSROOM