No.1

Απεβίωσε ο Ηλίας Σκουλάς

Απεβίωσε ο Ηλίας Σκουλάς Facebook Twitter
0

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος - σκιτσογράφος Ηλίας Σκουλάς. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, στις 3 μ.μ. στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, ο Ηλίας Σκουλάς γεννήθηκε στον Αλικιανό Χανίων το 1927. Το 1959 ξεκίνησε να εργάζεται ως γελοιογράφος στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και σε πλήθος περιοδικών.

 

Ο Ηλίας Σκουλάς υπήρξε ένας από τους πλέον πετυχημένους και αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της εποχής του. Έχει εκδώσει δέκα τρία βιβλία με σκίτσα του, ενώ πραγματοποίησε και τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Επίσης, συμμετείχε σε τρεις παγκόσμιες εκθέσεις γελοιογραφίας.


Ως άνθρωπος υπήρξε σεμνός, αξιοπρεπής, διακριτικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την.. επαγγελματική του προσήλωση στη γελοιογραφία, την οποία υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με πάθος. Κατάφερε έτσι να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγάλους σατιρικούς της ελληνικής δημοσιογραφίας.



0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Focus-Bari 2025: Σταθερά πρώτη η LiFO

TV & Media / Aναγνωσιμότητες Focus-Bari 2026: Σταθερά πρώτη και φέτος η LiFO

Για ακόμη μία χρονιά επιβεβαίωσε τη θέση της ως το κορυφαίο εβδομαδιαίο έντυπο σε όλη τη χώρα, παραμένοντας ταυτόχρονα στις υψηλότερες θέσεις προτίμησης των νεανικών κοινών που καθορίζουν τις τάσεις της εποχής.
THE LIFO TEAM