Απεργία την Πρωτομαγιά

«Οι Υπηρέτριες» στην κορυφή του Netflix - Γιατί κάποιοι ζητούν να «κατέβει» η ταινία

«Οι Υπηρέτριες» στην κορυφή του Netflix - Γιατί κάποιοι ζητούν να «κατέβει» η ταινία Facebook Twitter
«Οι Υπηρέτριες» στην κορυφή του Netflix - Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να κατέβει η ταινία
0

Η ταινία «Οι Υπηρέτριες» γίνεται η πιο δημοφιλής στο Netflix εν μέσω αντιρατσιστικών διαδηλώσεων ανά τον κόσμο για τη  δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Καθώς οι διαδηλωτές συνεχίζουν να φωνάζουν το σύνθημα «Black Lives Matter», η ταινία «Οι Υπηρέτριες» (The Help) του 2011 μπαίνει στην κορυφή της λίστας στην πλατφόρμα, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν να αφαιρεθεί άμεσα από την βιβλιοθήκη της.

Το βασικό τους επιχείρημα είναι ό,τι πρόκειται για μία ταινία από λευκό σκηνοθέτη και συγγραφέα (κινηματογραφική προσαρμογή του ομότιτλου βιβλίου) που επιχειρούν μεν να παρουσιάσουν τον ρατσισμό κατά των μαύρων αλλά από την οπτική των λευκών.

Ανάμεσα στις ταινίες που αντιπροτείνουν είναι το ντοκιμαντέρ της Εϊβα ΝτιΒερνέ «13th» στο Netflix, το «Just Mercy» αλλά και το «Selma». Η ταινία για τις πορείες που έγιναν μεταξύ της πόλης Σέλμα και της πρωτεύουσας της Αλαμπάμα, Μοντγκόμερι το 1965 για τη διεκδίκηση του δικαιώματος ψήφου ολόκληρης της αφροαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Η ταινία του Τέιτ Τέιλορ, του λευκού σκηνοθέτη με την Βαιόλα Ντέιβις και την Οκταβία Σπένσερ (Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους των «Υπηρετριών» έχει επανειλημμένα μπει στο στόχαστρο ακτιβιστών ως κλασικό παράδειγμα ιδεολογικού «ξεπλύματος» της βαρβαρότητας των λευκών απέναντι στους μαύρους.

Με βάση το ομότιτλο μυθιστόρημα, που γράφτηκε από τη λευκή συγγραφέα Kathryn Stockett, το The Help αφηγείται την ιστορία μιας λευκής γυναίκας (της Έμα Στόουν) που μεταφέρει τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι μαύρες οικιακοί βοηθοί στο Τζάκσον του Μισισιπή κατά τη διάρκεια του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960.

Η Βιόλα Ντέιβις, η οποία έλαβε υποψηφιότητα Α' Γυναικείου Ρόλου για την ενσάρκωση της Aibileen Clark στην ταινία, δήλωσε το 2018 στους New York Times ότι λυπάται που συμμετείχε σ' αυτή.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει ερμηνεύσει ρόλους, που έχει μετανιώσει, η Ντέιβις απάντησε: «Έχω, και οι Υπηρέτριες είναι στη λίστα. Αλλά όχι όσον αφορά την εμπειρία και τους ανθρώπους που συμμετείχαν επειδή ήταν όλοι υπέροχοι. Οι φιλίες που έκανα θα κρατήσουν μια ζωή. Είχα μια υπέροχη εμπειρία με τις άλλες ηθοποιούς, που είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Και εγώ δεν μπορούσα να ζητήσω καλύτερο συνεργάτη από τον Τέιλορ» είχε πει.

Το Netflix δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής. 

TV & Media
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM