Γνωρίζετε ότι αν για δύο εβδομάδες κοιμάστε μόνο 5 ώρες, θα έχετε την ίδια απόδοση στη δουλειά σας όμοια με αυτήν που θα είχατε αν το πρωινό σας ήταν ένα μπουκάλι κρασί;


Κι όμως, ο ύπνος για τουλάχιστον επτά ώρες είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίσει ένας εργαζόμενος προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγικότητά του, όπως αναφέρει ο Νίκος Κακαβούλης, Γενικός Διευθυντής Thrive Global Greece.

 

«Η ευεξία είναι πολύ σημαντική για την αποδοτικότητα μάς, ίσως πιο σημαντική από την εκπαίδευση», υπογραμμίζει ο κ.Κακαβούλης, εξηγώντας ότι επηρεάζει όλα όσα κάνουμε.

 

Για τον λόγο αυτό οι εταιρείες άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να βελτιώσουν την ευεξία των εργαζομένων.

 

Η Thrive Global Greece έχει στόχο να βοηθήσει τους εργαζόμενους να μάθουν πως φροντίζουν τους εαυτούς τους: «Να βάζουν προτεραιότητες, να κοιμούνται σωστά, να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους».

 

«Η αντίληψη ότι όσο λιγότερο κοιμάσαι ή όσο περισσότερο δουλεύεις είναι μια από τις βασικές παρανοήσεις», σημειώνει ο κ. Κακαβούλης, προσθέτοντας πως η διατροφή και η άσκηση δεν αρκούν. 

 

Ενδιαφέρονται όμως, οι εταιρείες στην Ελλάδα, σε χαλεπούς καιρούς, να επενδύσουν σε προγράμματα ευεξίας;

 

«Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από αυτήν, που ο εργοδότης αδυνατεί να δώσει αυξήσεις και μπόνους, για να δείξει με αυτόν τον τρόπο πόσο νοιάζεται για τους εργαζόμενούς τους», απαντά ο κ.Κακαβούλης. «Ναι, οι ελληνικές εταιρείες ενδιαφέρονται».


Όπως λέει, οι εργαζόμενοι που έχουν γεννηθεί μετά το 1980 - οι λεγόμενοι Millennials - προτιμούν να εργάζονται σε ένα περιβάλλον που νοιώθουν ότι τους προσέχουν, παρά να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια για περισσότερα χρήματα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr