Ζακ Κωστόπουλος: Στις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη

Ζακ Κωστόπουλος: Στις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη Facebook Twitter
0

Για τις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τον περασμένο Ιανουάριο είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έξι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, όπου έγινε η βίαιη επίθεση στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, τον μεσίτη και τους τέσσερις αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του επεισοδίου.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ζακ Κωστόπουλος εγκλωβίστηκε σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, πέρασε μέσα από την τζαμαρία, ενώ παράλληλα δέχθηκε άγρια χτυπήματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών «ο θάνατος προκλήθηκε από ισχαιμικό επεισόδιο που συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα» που είχε το θύμα. «Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου οφείλεται στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς. Με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιολογικής νόσου ή άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας πλην της βαριάς υπατικής βλάβης, καθώς και τοξίκοσης, οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος. Μέσω μηχανισμού στρες- ο όρος στρες με την ιατρική έννοια του όρου- δηλαδή η αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία», είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2018 ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς.

Με πληροφορίες από news247

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ