Ζακ Κωστόπουλος: Για διακριτή μεταχείριση των δραστών από τη δικαιοσύνη κάνει λόγο η οικογένεια

Ζακ Κωστόπουλος: Για διακριτή μεταχείριση των δραστών από τη δικαιοσύνη κάνει λόγο η οικογένεια Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ανακοίνωση για τον τρόπο μεταχείρισης της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Ζακ Κωστόπουλου από τη Δικαιοσύνη, εξέδωσε η οικογένειά του μέσω των δικηγόρων τους.


Κάνοντας λόγο για δικαστικούς χειρισμούς που εισάγουν ένα «ιδιαίτερο περιβάλλον νομικής αξιολόγησης των αδικημάτων» η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως κάτι τέτοιο «οδηγεί σε διακριτή μεταχείριση των δραστών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου:

Η έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Ζαχαρία Κωστόπουλου σηματοδοτεί στο επίπεδο της προδικασίας την τελική έκφανση ενός δικαστικού χειρισμού που δεν ικανοποιεί την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

Η τελική απόδοση της κατηγορίας της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι της ανθρωποκτονίας  για όλους τους κατηγορούμενους εισάγει ιδιαίτερο περιβάλλον νομικής αξιολόγησης των
αδικημάτων και οδηγεί σε διακριτή μεταχείριση των δραστών.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και η κλασική νομική αξιολόγηση των κρίσιμων περιστατικών έρχονται σε σαφή αντίθεση με τις κρίσεις και τις παραδοχές του βουλεύματος αλλά και την πάγια νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.


Η ελπίδα για δίκαιη και ορθή δικαστική κρίση περιορίζεται από το στενό πλαίσιο διάγνωσης που τίθεται από τα αποδοθέντα αδικήματα.


Καλούμε την αρμόδια εισαγγελική αρχή να ασκήσει τα ένδικα μέσα που προβλέπονται χάριν της ορθής απονομής του δικαίου. Για να μη γίνει ο θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου ένα ακόμη πεδίο υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής κι αξιοπρέπειας.


Οι πληρεξούσιες δικηγόροι της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου:


Άννυ Παπαρρούσου
Χρύσα Πετσιμέρη
Κλειώ Παπαπαντολέων

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ