Η γ' φάση της αξιολόγησης στο Δημόσιο ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου. 

 

Σε αυτήν τη φάση, η οποία θα λήξει την Τετάρτη 4 Ιουλίου, ο άμεσα ιεραρχικά προϊστάμενος (α' αξιολογητής) αξιολογεί τους υφιστάμενούς του. Επίσης, καλεί ξεχωριστά τον κάθε υπάλληλο για συμβουλευτική συνέντευξη, προκειμένου να συζητήσει μαζί του τρόπους βελτίωσης της απόδοσής του και καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων του. 

 

Στη συνέχεια, συντάσσει και υποβάλει τη σχετική έκθεση στον β' αξιολογητή, ο οποίος από τις 6 έως τις 20 Ιουλίου προβαίνει στην αξιολόγηση των υφισταμένων του ως δεύτερος ιεραρχικά προϊστάμενος.

 

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση αξιολόγησης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους τίτλους σπουδών του υπαλλήλου, καθώς και τις δραστηριότητες επιμόρφωσης κατά το έτος στο οποίο αναφέρεται η αξιολόγηση, συνοπτική περιγραφή τού έργου που επιτελέστηκε από την οργανική μονάδα (Διεύθυνση, Τμήμα) στην οποία ανήκει, τα στοιχεία της συμβουλευτικής συνέντευξης και τη βαθμολογία του υπαλλήλου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων (γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον και δημιουργικότητα, υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά, καθώς και αποτελεσματικότητα).

 

Ως προς τη βαθμολόγηση των κριτηρίων, η κλίμακα των βαθμών ορίζεται από το 0 έως το 100. Η βαθμολογία 90-100 σε επιμέρους κριτήριο όπως και η βαθμολογία 0-59 απαιτεί τη συμπλήρωση ειδικής αιτιολογίας.

 

Σε περίπτωση αξιολόγησης του υπαλλήλου με μέσο όρο βαθμολογίας της έκθεσης μικρότερο του 60 συμπληρώνονται υποχρεωτικά από τον αξιολογητή, στο σχετικό έντυπο, τα μέτρα βελτίωσης που οφείλει να λάβει ο υπάλληλος, ο προϊστάμενος που τον αξιολογεί, καθώς και η υπηρεσία του.

 

Οι πρώτες δύο φάσεις της αξιολόγησης περιελάμβαναν την καταγραφή στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα των υπαλλήλων και τη συμπλήρωση από τους τελευταίους τής έκθεσης αξιολόγησής τους (κατά το σκέλος που τους αφορούν).

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr