Την έκδοση του πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της ΠΓΔΜ ζητά ο εισαγγελέας

Την έκδοση του πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της ΠΓΔΜ ζητά ο εισαγγελέας Facebook Twitter
0

Την έκδοση του 30χρονου, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων, Ντεργιάν Βούκοβιτς, στην γείτονα χώρα, πρότεινε ο αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης, κατά την συζήτηση της υπόθεσης στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

 

Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς, την έκδοση του οποίου ζητούν οι αρχές της ΠΓΔΜ ισχυρίζεται ότι επί κυβερνήσεως Γκρουέφσκι θεωρείτο περίπου «ήρωας» στη χώρα του, αλλά από την πτώση του και μετά, τα κέντρα εξουσίας που ελέγχονται από αλβανόφωνους, αποδύθηκαν στη δίωξή του, κάτι που τον οδήγησε στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Ντεργιάν Βούκοβιτς ήταν γνωστός αθλητής στα Σκόπια, αστυνομικός, σερβικής καταγωγής και χριστιανός ορθόδοξος.

 

Επίσης, όπως αναφέρουν οι συνήγοροί του, ήταν επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής-αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων και επικεφαλής της ομάδας η οποία στις 9 Μάιου 2015, στην πόλη Κουμάνοβο, συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK.

 

Κατά τους συνηγόρους του, μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση αλβανόφωνων σε κεντρικά κυβερνητικά και δημόσια αξιώματα, άλλαξαν τα πράγματα και υποβιβάστηκε. Απασχολήθηκε σε δουλειά γραφείου, ενώ στην συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2016 συνελήφθη από τις αρχές της ΠΓΔΜ, καθώς στο αυτοκίνητο του βρέθηκε «μια βόμβα Μ93 και 805 γραμμάρια μαριχουάνας». Όμως, κατάφερε να δραπετεύσει στην Ελλάδα και οι αρχές της χώρας του εξέδωσαν σε βάρος του «ερυθρά αγγελία» και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

 

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την έκδοσή του, αλλά οι δικηγόροι του άσκησαν αναίρεση και η υπόθεση αναμένεται να κριθεί αύριο από τον Άρειο Πάγο, αλλά λόγω της γενικής απεργίας εκτιμάται ότι θα αναβληθεί.

 

Ενώπιον του Αρείου Πάγου σήμερα, ο Ντεργιάν Βούκοβιτς ανέφερε, ότι η δίωξή του είναι πολιτική, καθώς μετά την πτώση του Γκρουέφσκι, σχεδόν ταυτόχρονα, «συνελήφθη ο ίδιος, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας του, επίσης αστυνομικός».

 

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «τα ναρκωτικά δεν βρέθηκαν τη στιγμή της σύλληψης, αλλά μετά», γεγονός που κατά τον ίδιο ισχυροποιεί την άποψή του «ότι του τα φύτεψαν», ενώ τόνισε ότι «δραπέτευσε για να σωθεί, καθώς έχει λάβει ειδική εκπαίδευση από Ισραηλινούς».

 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του την 25η Μαΐου 2017.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Ελλάδα / Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Αντιδρούν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ
LIFO NEWSROOM