Με συνθήματα κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού και υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride.

 

Αρχικά εκπρόσωποι και μέλη συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου μέλη χορευτικών ομάδων χόρεψαν καποέιρα.


Στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της πόλης, μέσω των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, της λεωφόρου Νίκης και των οδών Νικολάου Γερμανού και Αγγελάκη. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο σημείο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.


Την εκδήλωση διοργάνωσε το Radical Pride με σκοπό την υποστήριξη των διεκδικήσεων των ΛΟΑΤΚΙΑ+ και την απελευθέρωση φύλου και σεξουαλικότητας. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στη μνήμη της τουρκάλας τρανς ακτιβίστριας Hande Kader που βιάστηκε και κάηκε ζωντανή τον περσινό Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ωστόσο επεισοδιακή ήταν η πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το thestival.gr την ώρα που περνούσε η πορεία από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, υπήρξε ένας νεαρός που έβρισε τους διαδηλωτές.

 

Εκείνοι με τη σειρά τους αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Η ομαλότητα επήλθε με την επέμβαση της αστυνομίας που απομάκρυνε τον νεαρό.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr