Θεσσαλονίκη: 30 άλογα κάλπασαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

άλογα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τριάντα άλογα θα καλπάσουν αύριο στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ένα υπερθέαμα στους πολίτες της πόλης.

Στις 11 το πρωί, τα 30 άλογα, άλλα έφιππα και άλλα σέρνοντας άμαξες, ξεκίνησαν τον καλπασμό τους από το περίπτερο 17 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου είναι εγκατεστημένα, και κατευθύνθηκαν προς την νότια πύλη, από όπου ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο συντονιστής της δράσης, Αθανάσιος Βήτας.

Εξήγησε δε, ότι αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο άλλων δράσεων που διοργανώνονται με αφορμή την έναρξη της 12η Διεθνούς Έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία «Zootechnia», που διαρκεί μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

άλογα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Βγαίνοντας από τη νότια πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τα 30 άλογα διέσχισαν την οδό Τσιμισκή, κατέβηκαν από την Εθνική Αντιστάσεως και περνώντας μπροστά από τον Λευκό Πύργο, κινήθηκαν στην παραλιακή με κατεύθυνση το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου και φωτογραφήθηκαν με τους πολίτες.

άλογα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Αυτό το υπερθέαμα που βιώνουμε εμείς καθημερινά, αποφασίσαμε να το μοιραστούμε με τους πολίτες και να τους μεταφέρουμε, στο βαθμό που μπορούμε και γίνεται, την αίσθηση περηφάνιας που αποπνέει το άλογο», σημειώνει ο 57χρονος Θανάσης Βήτος, που είναι τρίτη γενιά εκτροφέας 54 αλόγων της φυλής Πίνδου και ταυτόχρονα έχει εκλεγεί γενικός γραμματέας στον Φυσιολατρικό όμιλο Μηλίων στο Πήλιο.

άλογα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι η Zootechnia 2023 φιλοξενεί για όγδοη συνεχή χρονιά το καθιερωμένο πλέον «ΣΑΛΟΝΙ ΑΛΟΓΟΥ», το οποίο αποτελεί τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

άλογα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Συμμετέχουν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα από όλη την Ελλάδα ενώ σε μία διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20Χ50 μ. θα παρουσιάσουν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα. Παράλληλα, σε διαμορφωμένους χώρους περιμετρικά της πίστας, θα γίνουν δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν Ιππικοί Όμιλοι από διάφορες περιοχές της χώρας.

άλογα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
άλογα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
άλογα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που το έσωσε τη ζωή

Ελλάδα / Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που του έσωσε τη ζωή

Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί, που σώθηκε από σοβαρό ατύχημα στη Λέρο το 2023, προσέφερε δωρεά 115.000 ευρώ στο Νοσοκομείο της Λέρου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ενισχύοντας σημαντικά τις υποδομές της Χειρουργικής Κλινικής
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Ελλάδα / Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Η Ομάδα χαρακτηρίζει την απόλυση «επικίνδυνο προηγούμενο» που, όπως υποστηρίζει, «νομιμοποιεί τον εργοδοτικό έλεγχο στις ζωές των εργαζομένων εκτός εργασίας»
LIFO NEWSROOM
«Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ελλάδα / «Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ο κωμικός αναφέρει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά όσων υποκίνησαν την επίθεση μίσους εις βάρος του, ενώ ευχαρίστησε συναδέλφους και καλλιτέχνες για τη δημόσια στήριξή τους
LIFO NEWSROOM