Υπέρογκα ποσά αξιώνει ένας πατέρας αρνητής των self test στο 2ο Δημοτικό Θέρμης, ο οποίος μετά το χθεσινό επεισόδιο πήγε σήμερα στο σχολείο χωρίς το παιδί του.

 

«Θα επιβάλλω πρόστιμο στην ίδια 2.700.000 ευρώ. Τα 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο, οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά» ισχυρίστηκε αβάσιμα ο πατέρας, ωστόσο το έγγραφο που υπέβαλε ο γονέας, στην πραγματικότητα, είναι μια επινοημένη “πράξη προστίμου” χωρίς καμία νομική ισχύ, που βασίζεται στην αβάσιμη θεωρία περί «ανάκλησης αντιπροσώπευσης», όπως τονίζουν τα ελληνικά Hoaxes

 

Ο πατέρας αρνητής μετά τη χθεσινή ένταση οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με δύο κατηγορίες: απειλή της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ ζήτησε και πήρε αναβολή στη δίκη για την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, Τετάρτη, ο πατέρας έφτασε στο 2ο Δημοτικό χωρίς το παιδί του, καθώς όπως τόνισε «πρέπει να ξεκουραστεί γιατί υπέστη σοκ και αυτός όπως και τα άλλα τα παιδιά. Τη Δευτέρα θα επανέλθουμε, περιμένω να δω τι θα γίνει την Παρασκευή με το δικαστήριο. Εγώ ετοιμάζομαι να πάω χωρίς δικηγόρο γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ», υποστήριξε.

 

Στα τέλη του 2020 είχε κυκλοφορήσει στο Facebook ένας νομικοφανής ισχυρισμός, σύμφωνα με τον οποίο με μια απλή “ανάκληση πληρεξουσιότητας”, απευθυνόμενη προς βουλευτές και άλλα πολιτειακά ή διοικητικά όργανα, ο εκάστοτε πολίτης παύει να δεσμεύεται πλέον από τους νόμους του ελληνικού κράτους. Ωστόσο, η εν λόγω επιχειρηματολογία δεν έχει πραγματική βάση. Μάλιστα, ο κ. Σαριανίδης ήταν αυτός που είχε αναρτήσει ένα βίντεο με μεγάλη απήχηση, όπου εξηγούσε τη δήθεν διαδικασία “απαλλαγής” του κάθε πολίτη από τους “αντιπροσώπους” του.