Θεμιστοκλέους: Τέλη Μαΐου ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 30-44

Θεμιστοκλέους: Τέλη Μαΐου τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 30-44 Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Στο εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, αναφορικά με τους εμβολιασμούς των τελευταίων ηλικιακών ομάδων για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα, είπε ότι το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα ανοίξουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους ηλικίας 30-44 ετών.

Στη συνέχεια της ενημέρωσης, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr πιθανώς θα ανοίξει εντός Ιουνίου για τις υπόλοιπες ηλιακές ομάδες, αναλόγως την πορεία του εμβολιασμού. Από την στιγμή που θα ανοίξει, η προτεραιοποίηση θα γίνει ως εξής- πρώτα η ηλικία 25-30 και στη συνέχεια η ηλικία 18-24.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.740.000 εμβολιασμοί, ενώ περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%. Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%.

Για το ΕΣΥ, απάντησε πως έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών, προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

      

Τέλος, τόνισε πως οι παραλαβές των εμβολίων προχωρούν κανονικά, ενώ αναφορικά με την απόφαση της ΕΕ για το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε πως αυτό δεν επηρεάζει τη φετινή χρονιά, καθώς όλες οι δόσεις της AstraZeneca είτε είναι πρώτες είτε δεύτερες είναι εξασφαλισμένες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Να απαντηθεί κάθε ισχυρισμός και καταγγελία των συγγενών των θυμάτων, ζητά ο Άρειος Πάγος

Ελλάδα / Τέμπη: Να απαντηθεί κάθε ισχυρισμός και καταγγελία των συγγενών των θυμάτων, ζητά ο Άρειος Πάγος

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας παραγγελία αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών
NEWSROOM
Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Ελλάδα / Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Βαρομετρικό χαμηλό από κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης
NEWSROOM