Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο θα ανοίξει «λογικά» η πλατφόρμα για τους 18 και άνω - Με όλα τα εμβόλια

Θεμιστοκλέους: Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18 και άνω - Με διαθέσιμα όλα τα εμβόλια Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Το εμβόλιο είναι «το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές», σημείωσε ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σκιαγραφώντας το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες φάσεις εμβολιασμού. 

Σχολίασε ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχει μεγάλο κύμα πολιτών που εμβολιάζονται ενώ σε ό,τι αφορά στην ηλικιακή ομάδα 40-44, εκτίμησε πως θα υπάρχει πλήρης εικόνα στα τέλη Μαΐου. Υπογράμμισε ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο και επιβεβαίωσε ότι τέλος Μαΐου θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44.

Σχολιάζοντας δε, το ζήτημα των ραντεβού, με κάποιους πολίτες που δεν μπορούσαν να βρουν διαθέσιμη ημερομηνία, επισήμανε ότι είναι δυνατόν να βρουν ημερομηνίες, εάν αλλάξουν ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. «Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο» συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας από 18 και άνω, τόνισε ότι «λογικά θα ανοίξει η πλατφόρμα εντός Ιουνίου» προκειμένου να εμβολιαστούν μέσα στους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο ενώ θα είναι διαθέσιμα τότε όλα τα εμβόλια.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, αποκρίθηκε ότι προς το παρόν αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ