Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από 1η Μαΐου - Τι θα ισχύει για τις μάσκες

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από 1η Μαΐου - Τι θα ισχύει για τις μάσκες Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, με τα μέλη της να εισηγούνται μεταξύ άλλων την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

  • Αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 1 rapid τεστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  • 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις απο το υπουργείο Παιδείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Ωστόσο, η επιτροπή εισηγείται να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Άλλωστε, όπως εξήγησε νωρίτερα σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η μάσκα ίσως παραμείνει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους. 

«Δεν το ξέρουμε (πότε θα καταργηθεί η μάσκα). Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι για τον Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ