ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Τάνκερ συγκρούστηκαν στην Κάρυστο- Εισροή υδάτων σε φορτηγό πλοίο, ελικόπτερο πήρε το πλήρωμα

Σκάφος του Λιμενικού Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Εισροή υδάτων παρουσίασε φορτηγό πλοίο, ανοιχτά της Πύλου, ενώ στην Κάρυστο συγκρούστηκαν δύο τάνκερ

Το «QUATERDESIES», με σημαία Παναμά, παρουσίασε εισροή υδάτων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 90 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου. 

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου, το οποίο είναι φορτωμένο με τσιμέντο και είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Στην περιοχή του συμβάντος βρίσκονται παραπλέοντα πλοία, ενώ πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 5 μποφόρ.

Σύγκρουση τάνκερ στην Κάρυστο 

Δύο δεξαμενόπλοια συγκρούστηκαν ελαφρά, 10 μίλια νότια της Καρύστου. 

Πρόκειται για τα τάνκερ «Amelia», με σημαία Μαλαισίας και 24μελές πλήρωμα και «Tanab» με σημαία Μάλτας και 16 άτομα πλήρωμα. Από τη σύγκρουση δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ τα μέλη των πληρωμάτων των δύο πλοίων είναι καλά στην υγεία τους. 

Το «Tanab» δεν έχει φορτίο και «Amelia» μεταφέρει 30.000 μετρικούς τόνους gasoil. Στο σημείο της σύγκρουσης έφτασε σκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να ελέγξει τα δύο πλοία. 

Οι πλοίαρχοι των δύο δεξαμενόπλοιων διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να κινηθούν αυτοδύναμα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Προσωρινά απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο τάνκερ, έως την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ