Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό- Τα σενάρια στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό- Τα σενάρια στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Εκτάκτως σήμερα έγινε η κυβερνητική σύσκεψη για τον κορωνοϊό που πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, καθώς αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία. 

Στη σύσκεψη μετείχε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όπως και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συνεργάτες του πρωθυπουργού. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν υπήρξε απόφαση για λήψη νέων μέτρων, ενώ κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ ανέφεραν πως στόχος είναι να κερδίσουν χρόνο, έναντι της  μέσω της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης και των ενισχυμένων τεστ. 

Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα συνεδριάζει η ολομέλεια της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων έπειτα από 15 ημέρες και στις τάξεις της υπάρχουν κάποιοι που ζητούν τη λήψη πιο δραστικών μέτρων, πέρα από τα αυξημένα τεστ και την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης. 

Τα σενάρια που εξετάζει η επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, είναι η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, η επαναφορά της τηλεκπαίδευσης- δηλαδή μετά τις γιορτές η εισήγηση να είναι για κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια- η επαναφορά της μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως και περιορισμοί στη νυχτερινή διασκέδαση. 

Το τελευταίο σενάριο αφορά νυχτερινά κέντρα, όπου ήδη εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. Ίσως δηλαδή εξεταστεί, ως εισήγηση, κάποιος περιορισμός και για τους εμβολιασμένους σε αυτή τη δραστηριότητα, ενδεχομένως η διενέργεια rapid test, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Οι ειδικοί θεωρούν βέβαιο ένα νέο κύμα της πανδημίας, με αύξηση των κρουσμάτων, αλλά το «στοίχημα» είναι πότε θα έρθει αυτό. Κάθε εβδομάδα που περνά θεωρείται ότι έχει κρίσιμη σημασία για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 91 θανάτους και 2.831 νέα κρούσματα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 662 ασθενείς, ενώ στα νοσοκομεία όλης της χώρας έγιναν 259 νέες εισαγωγές. Τα 954 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 480 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ