Στα 2,80 ευρώ θα πάει το εισιτήριο στα ΜΜΜ, αν ιδιωτικοποιηθούν, λένε οι εργαζόμενοι

Στα 2,80 ευρώ θα πάει το εισιτήριο στα ΜΜΜ, αν ιδιωτικοποιηθούν, λένε οι εργαζόμενοι Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
5


Στα 2,80 ευρώ θα εκτιναχθεί το εισιτήριο των συγκοινωνιών αν ιδιωτικοποιηθούν υποστηρίζει το σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, που συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πιθανολογούμενη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών.

Τόση, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, πρέπει να είναι η τιμή του εισιτηρίου ώστε οι οργανισμοί να είναι κερδοφόροι για τους ιδιώτες. Σημειώνουν ότι το εισιτήριο υπερκάλυπτε το πραγματικό κόστος, μόνο τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του μετρό. Το σωματείο υποστηρίζει ότι το 1977, που κρατικοποιήθηκαν οι αστικές συγκοινωνίες ήταν η τελευταία χρονιά που το πραγματικό κόστος ταυτιζόταν με την τιμή του εισιτηρίου που καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις. 

Οι ίδιοι επισημαίνουν ορισμένες στρεβλώσεις που κάνουν χειρότερη την κατάσταση όπως ότι η διαδρομή Ελευσίνα- Χαϊδάρι με λεωφορείο, μετεπιβίβαση στο σταθμό μετρό Αγία Μαρίνα και αποβίβαση στο Κορωπί κοστίζει 1,40 λεπτά για μία απόσταση 50 χλμ. Αντίστοιχα η διαδρομή για το Αεροδρόμιο με το λεωφορείο κοστίζει 6 ευρώ για περίπου 32 χιλιόμετρα. Για τα ίδια χιλιόμετρα, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το μέτρο για να φτάσουν στο αεροδρόμιο πληρώνουν 10 ευρώ.

Αποδίδουν δε σε πλασματικά πλεονάσματα και αδυναμία σύνδεσης του πραγματικού κόστους με την τιμή του εισιτηρίου την διόγκωση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ