Στα 2,80 ευρώ θα πάει το εισιτήριο στα ΜΜΜ, αν ιδιωτικοποιηθούν, λένε οι εργαζόμενοι

Στα 2,80 ευρώ θα πάει το εισιτήριο στα ΜΜΜ, αν ιδιωτικοποιηθούν, λένε οι εργαζόμενοι Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
5


Στα 2,80 ευρώ θα εκτιναχθεί το εισιτήριο των συγκοινωνιών αν ιδιωτικοποιηθούν υποστηρίζει το σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, που συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πιθανολογούμενη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών.

Τόση, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, πρέπει να είναι η τιμή του εισιτηρίου ώστε οι οργανισμοί να είναι κερδοφόροι για τους ιδιώτες. Σημειώνουν ότι το εισιτήριο υπερκάλυπτε το πραγματικό κόστος, μόνο τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του μετρό. Το σωματείο υποστηρίζει ότι το 1977, που κρατικοποιήθηκαν οι αστικές συγκοινωνίες ήταν η τελευταία χρονιά που το πραγματικό κόστος ταυτιζόταν με την τιμή του εισιτηρίου που καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις. 

Οι ίδιοι επισημαίνουν ορισμένες στρεβλώσεις που κάνουν χειρότερη την κατάσταση όπως ότι η διαδρομή Ελευσίνα- Χαϊδάρι με λεωφορείο, μετεπιβίβαση στο σταθμό μετρό Αγία Μαρίνα και αποβίβαση στο Κορωπί κοστίζει 1,40 λεπτά για μία απόσταση 50 χλμ. Αντίστοιχα η διαδρομή για το Αεροδρόμιο με το λεωφορείο κοστίζει 6 ευρώ για περίπου 32 χιλιόμετρα. Για τα ίδια χιλιόμετρα, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το μέτρο για να φτάσουν στο αεροδρόμιο πληρώνουν 10 ευρώ.

Αποδίδουν δε σε πλασματικά πλεονάσματα και αδυναμία σύνδεσης του πραγματικού κόστους με την τιμή του εισιτηρίου την διόγκωση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από το Maestro το γκραφίτι για την έμφυλη βία

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Η καθηλωτική ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο Maestro έγινε γκράφιτι για την έμφυλη βία

Το πρόσωπο του χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στο Maestro αποτέλεσε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και έμπνευση για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη
NEWSROOM
Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM