ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Σε «σκληρό» lockdown η Λέρος: Ραγδαία εκδήλωση κρουσμάτων - Τα νέα μέτρα

Σε «σκληρό» lockdown η Λέρος- Ραγδαία εκδήλωση κρουσμάτων, τα νέα μέτρα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Σε «σκληρό» lockdown μπαίνει από το πρωί της Πέμπτης η Λέρος, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

 

Κατόπιν σχετικής εισήγησης των μελών της επιτροπής των επιδημιολόγων- και εισήγηση του δημάρχου Λέρου- λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία εκδήλωση κρουσμάτων κορωνοϊού, αποφασίστηκαν πρόσθετα μέτρα για το νησί.

 


Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (18/3) και έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας ερχόμενης Δευτέρας (22/3).

 

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ο περιορισμός κατ’οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο. Εξαίρεση αποτελεί η κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6), για λόγους υγείας (sms κωδικός 1), για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).Η μετακίνηση των κατοίκων εκτός της Λέρου επιτρέπεται για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας. Προς τη Λέρο επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο σε μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων, επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πραγματοποιείται rapid test σε αυτούς που θα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά προς τη Λέρο.Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.


Παράλληλα αποφασίστηκε:

  • Η αναστολή οικοδομικών εργασιών 
  • Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  • Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  • Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.


 

Ελλάδα
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ