Πρύτανης ΕΚΠΑ: Εγείρονται ερωτήματα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Εγείρονται ερωτήματα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο του κορωνοιού, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση», δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος.

Mιλώντας, στον ΣΚΑΙ, για το θέμα της ασφάλειας όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ανέφερε: «Έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα».

Παρέπεμψε για τις οποίες αποφάσεις στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η όποια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δεύτερα, στις 16:00.

«Σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψουν να μεταδίδουν» εξήγησε ο πρύτανης.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι οποίες έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα.

Παράλληλα θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Ελλάδα / Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Η υπεράσπιση, μέσω της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εκ νέου στον Άρειο Πάγο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «αναιρετέα»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Ελλάδα / Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Οι Αρχές εξετάζουν τη μαρτυρία δημοσιογράφου που βρέθηκε τυχαία στο σημείο του τροχαίου και υποστηρίζει πως η μηχανή με τους δύο αναβάτες χτύπησε άλλη μηχανή
LIFO NEWSROOM