Διακόπηκε η δίκη του ψευτογιατρού και των συγκατηγορουμένων του καθώς οι συνήγοροι διαμαρτυρήθηκαν για την χωρητικότητα της αίθουσας.

 

«Δεν μπορεί να υποχρεώνει ένα δικαστήριο να γίνεται μια δίκη σαν να είμαστε σε περίπτερο. Πώς να καθίσουμε χωρίς κανόνες υγιεινής; Είμαστε κίνδυνος ο ένας για τον άλλο. Θα αποχωρήσουμε όχι από ιδιοτροπία, αλλά για λόγους αναγκαιότητας. Η αίθουσα δεν κάνει ούτε για δημοσίευση διαθηκών. Εμείς θα απευθυνθούμε στη διοίκηση του Πρωτοδικείου. Είμαι 76 ετών. Να μείνω όρθιος και να δικάσω; Είναι ζήτημα πολιτισμού. Δεν είναι περίπτερο να περνάμε να παίρνουμε και να φεύγουμε», δήλωσε ο ποινικολόγος Βασίλης Δημακόπουλος, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

 

Γι’ αυτό και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για αύριο.

 

Ο βασικός κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων, καθώς σήμερα έχει κληθεί σε απολογία για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια της υπόθεσης προθεσμία, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του. Η δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε για να αποκρύπτει τα χρήματα που εισέπραττε από την εγκληματική δράση του.

 

Κατά την μεταγωγή του σήμερα ενώπιον του Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο «ψευτογιατρός», φώναξε προς τους δημοσιογράφους «με τους άλλους που έχουν γίνει καλά θα ασχοληθείτε;». Η δήλωση έρχεται μετά τις καταθέσεις των γονιών των δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν ενώ είχε λάβει την θεραπεία τους ο δήθεν επιστήμονας.

 

Οι μαρτυρίες των γονιών άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων συγγενών των 12 βαρέως ασθενών οι οποίοι εγκατέλειψαν τις θεραπείες τους και αφέθηκαν στις δήθεν θεραπείες του αλλά και για εκείνες 14 ασθενών που κινδύνευσαν σοβαρά λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξαν στον «Dr Kontos» και τις επικίνδυνες θεραπείες που προσέφερε έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την κατηγορία.

 

Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις του ψευτογιατρού κατά την αποχώρησή του από το ΜΟΔ για να μεταχθεί στην Ευελπίδων. Ο κατηγορούμενος επανέλαβε προς τους δημοσιογράφους πως πρέπει να ασχοληθούν και με τους ασθενείς που, όπως υποστηρίζει, «έγιναν καλά» με τις δήθεν θεραπείες του: «Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Γι' αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε; Οφείλω πολλές συγγνώμες και θα τις πω εκεί που πρέπει. Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα».

 

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ