Προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους την Κυριακή: «Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα»

Προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους την Κυριακή: «Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα» Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EUROKINISSI
0

Προειδοποίηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου για ισχυρούς ανέμους την Κυριακή.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 καλεί τους πολίτες να επιδείξουν προσοχή και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, για να αποφύγουν τυχόν ζημιές από πτώσεις κλαδιών. 

«Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσικλετιστές προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές με αυξημένο λογικά και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία» επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Παράλληλα, δημοσίευσε και χάρτη με τις περιοχές όπου αναμένεται να καταγραφούν οι ισχυροί άνεμοι:

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία καιρού, την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικούς 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 5 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Από αργά το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά από δυτικές 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM