Πόρισμα για θάνατο Ζακ Κωστόπουλου: Πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων

Πόρισμα για θάνατο Ζακ Κωστόπουλου: Πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Από ισχαιμία του μυοκαρδίου που συνδέεται με τα πολλαπλά τραύματα πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος, όπως αποκαλύπτει το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αφού ολοκληρώθηκαν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. 

Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο ιατροδικαστής που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, «ο θάνατος προκλήθηκε από ισχαιμικό επεισόδιο που συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα» που είχε το θύμα.

«Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου οφείλεται στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς. Με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιολογικής νόσου ή άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας πλην της βαριάς υπατικής βλάβης, καθώς και τοξίκοσης, οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος.  Μέσω μηχανισμού στρες- ο όρος στρες με την ιατρική έννοια του όρου- δηλαδή η αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία», είπε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς. 

Σημειώνεται ότι κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) που δεν ήταν θανατηφόρα καθώς και χτυπήματα από χέρια και πόδια και πρόσκρουση στο έδαφος ή άλλο σταθερό αντικείμενο.

Το πόρισμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αναμένεται πλέον να διαβιβαστεί στην αστυνομία που με έτσι τυπικά κλείνει την έρευνα της για την υπόθεση και πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Η έρευνα αναμένεται να πάρει νέα τροπή καθώς τα αποτελέσματα καταρρίπτουν πολλές εκδοχές και θεωρίες που ακούστηκαν για τον 33χρονο ακτιβιστή που δέχτηκε χτυπήματα με δολοφονική μανία έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε ανατροπή των ισχυρισμών όσων μιλούσαν για τοξικομανή καθώς η εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, δεν έδειξε ίχνος από ναρκωτικά στο αίμα του.

Στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαΐνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες). Στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία.

Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ